AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 3.10.2021

"Ei tarvitse olla välttämättä kaunista" - KTP pelaa nyt vain tuloksesta

"Ei tarvitse olla välttämättä kaunista" - KTP pelaa nyt vain tuloksesta

KTP hakee tulosta Lahdesta. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Tiukassa paikassa oleva KTP isännöi sunnuntaina Haastajasarjan avauksessa FC Lahtea.

Joukkueet lähtevät sunnuntain otteluun hyvin erilaisesta tilanteesta. Pahassa putoamisvaarassa olevalle KTP:lle kaikki haastajasarjan pelit ovat eräänlaisia play off -pelejä tai niin sanottuja kuuden pisteen otteluita. Kotkan pahin kilpailija AC Oulu on karannut 10 pisteen päähän, mikä tarkoittaa, että KTP:n on käytännössä voitettava kaikki jäljellä olevat pelinsä ja Oulun puolestaan hävittävä omansa.

Lahtelaiset lähtevät otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kotkassa antoi kuitenkin viitteitä siitä, että KTP:lläkin on omat mahdollisuutensa. Lahden kahden nopean maalin jälkeen ote oli pitkään kotkalaisilla. Jopa vajaalla viimeisen vartin pelannut KTP pystyi luomaan vaarallisia tilanteita, ja tasoitusmaali ns. roikkui ilmassa tulematta sieltä kuitenkaan koskaan alas.

KTP:n päävalmentaja Teemu Kankkunen oli pelin jälkeen ymmärrettävästi harmissaan.

– Kaksi helppoa maalia ottelun alussa ratkaisivat peliä. Vaikka pelasimme lopun vajaalla, saimme hyvin suoraviivaisella esityksellämme kuitenkin painettua pelin Lahden maalille.

Vastaavanlainen alku vielä karmeammassa muodossa nähtiin kuitenkin heti seuraavassa pelissä, kun IFK Mariehamnin johto oli jo yhdeksän peliminuutin jälkeen 3–0. Lieneekin kaikille selvää, missä KTP:n pitää parantaa, jos Lahdesta aiotaan naarata pisteet Kotkaan.

FC Lahti tulee varmasti KTP:n ongelmat tiedostaen aluksi kovaa, mutta Kankkusen mukaan opiksi on otettu.

– Alku otetaan niin varman päälle kuin mahdollista ja keskitytään riskien minimoimiseen. Tärkeintä on saada puolustus toimimaan ja pitää oma pää puhtaana mahdollisimman pitkään. Sen ei tarvitse olla välttämättä kaunista. Mitä kauemmin pystymme pitämään nollan, sen paremmin saamme oman pelimme käyntiin.

Teemu Kankkunen on tyytyväinen siihen, miten joukkue on saanut luotua paikkoja vastustajan päähän.

– Ne vain pitää saada viedyksi loppuun asti, Kankkunen painottaa.

FC Lahti - KTP Lahden Stadionilla sunnuntaina 3.10. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia