AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 2.10.2021

Ennakko: FC Lahti-KTP

Ennakko: FC Lahti-KTP

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP:n pelit Veikkausliigan Haastajasarjassa alkavat sunnuntaina vierasottelulla FC Lahtea vastaan.

Joukkueet ovat toisilleen varsin tutut, sillä ne kohtasivat edellisen kerran vasta reilu viikko sitten. FC Lahti oli syyskuun 22. päivänä Arto Tolsa Areenalla pelatussa ottelussa parempi maalein 1–2 (1–2). Kauden ensimmäinen kohtaaminen Lahdessa (30.7.) päättyi myös Lahden voittoon numeroin 3–0 (1–0).

KTP:n tuleva vastustaja selvisi vasta torstaina pelatun Haka–HIFK-rästiottelun jälkeen. Toisenlaisella lopputuloksella vastaan olisi tullut Honka kotona. KTP:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kertoo, että epäselvyys vastustajasta häiritsi valmistautumista.

– Kyllä se hankaloitti valmistautumista, sillä FC Lahti ja Honka ovat kovin erilaisia joukkueita, emmekä ennen torstai-iltaa edes tienneet, pelataanko nurmella vai keinonurmella, mutta näillä mennään, Kankkunen toteaa.

– Toisaalta Lahti on meille aika tuttu, koska vasta pelasimme heitä vastaan. Hongankin kohtaamme pian, eli sitäkin on nyt sitten jo työstetty valmiiksi. Kun pelaamme heitä vastaan parin viikon päästä, otamme paperit uudelleen esille.

Haastajasarjassa "Mustat kuhnurit" pelaavat enää sijoituksesta, mikä mahdollisesti voi näkyä tulevissa peleissä. Kankkunen ei kuitenkaan tähän usko.

– Heillä on ollut viikko aikaa sulatella pettymystä. He haluavat varmaan edelleen pelata hyvästä sijoituksesta. Kokoonpanokaan sillä ei ole vaikutusta. Lahti on myös kärsinyt loukkaantumisista ja pelannut siksi aika pienellä rotaatiolla.

KTP pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Vain Aleksi Tarvosen pelaaminen on epävarmaa.

FC Lahdelta varmasti kokoonpanosta ovat sivussa pelikieltoinen Antonio Reguero ja Viljami Isotalo, Pyry Lampinen ja Javi Hervás, joiden kausi on todennäköisesti ohi.

Erotuomari Gestranius Mattias
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Siltala Jarkko
4.ET Veini Turo

FC Lahti - KTP Lahden Stadionilla sunnuntaina 3.10. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KTP:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia