AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.00 // 2.1.2021

Hakalla kovat tavoitteet myös talouden osalta - lisää tulovirtaa haetaan neljältä sektorilta

Hakalla kovat tavoitteet myös talouden osalta - lisää tulovirtaa haetaan neljältä sektorilta

Hakalla on selkeät kehityssuunnitelmat. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan seurajohto on korostanut useaan otteeseen, että toimintaa kehitetään pienin, mutta määrätietoisin askelin.

Tulevalle kaudelle on asetettu viralliseksi tavoitteeksi paikka kuuden parhaan joukossa ja lähitulevaisuudessa väläytellään jo mitalisijoja. Viime vuosina asetetut tavoitteet on saavutettu ja tämä antaa uskoa myös tuleviin suunnitelmiin.

– Aika hyvin suunnitelmat toteutunut viime vuosien aikana. Ollaan saatu taloutta kuntoon ja sitä kautta voitu kehittää kentän ulkopuolista toimintaa, Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen muistuttaa.

– Selvisimme vaikeasta koronavuodesta kuivin jaloin ja näin uskallamme asettaa kovat tavoitteet myös ensi vuodelle.

Käytännössä lisää tulovirtaa lähdetään hakemaan neljältä sektorilta: olemassa olevien yhteistyökumppanien ja uusasiakashankinnan kautta, Mustavalko -klubin kehittämisellä, fanituotemyynnin ja verkkokaupan kehittämisellä, sekä tapahtumatuotantoon panostamalla.

– Mika Sandelin on ollut vuoden meidän yritysmyynnissä töissä ja tehnyt hyvää työtä. Nyt hän pääsee vuoden kokeneempana jatkamaan jo olemassa olevien yhteistyösopimuksien kehittämistä, sekä lisäksi keskittymään uusien kumppanuuksien solmimiseen, Huttunen kertoo.

Perinteisten yhteistyökumppanuuksien lisäksi Hakalla on 170 pienyrityksen Mustavalko -klubi, minkä ideana on tarjota kevyempi vaihtoehto kumppanuuteen. Klubissa on kolme eri tasoa, joista riippuen yritykselle tarjotaan eritasoisia lippupaketteja, seuratuotteita ja näkyvyyttä.

– Tulemme panostamaan Mustavalko -klubiin ensi kaudella ja iso satsaus siihen liittyen on, että palkkaamme myyntiin ja kehittämiseen oman henkilön.

Seuratuotteiden myynti moninkertaistui viime kaudella. Osansa tähän teki varmasti korona, mutta isompi vaikutus oli kesällä avatulla verkkokaupalla. Tämä on paitsi lisännyt myyntiä, mutta mahdollistanut myös monipuolisemman tuotevalikoiman.

Neljäntenä, muttei suinkaan vähäisempänä, "Oka" mainitsee tapahtumatuotannon. Tämä ei tarkoita ainoastaan ottelutapahtumia, vaan myös yrityksille suunnattuja työhyvinvointitapahtumia ja vastaavaa.

– Itse asiassa kehityspäällikkönä keväällä aloittaneen Jukka Jaskaran piti alun perin kehittää nimenomaan tätä puolta, mutta korona sotki suunnitelmat, ja keskityimme enemmänkin turvallisten ottelutapahtumien järjestämiseen.

Lisää uutisia