AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 20.11.2020

Juho Hyvärinen siirtyy FC Interiin

Juho Hyvärinen siirtyy FC Interiin

Juho Hyvärinen jatkaa uraansa Interissä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on solminut kaudet 2021 ja 2022 kattavan pelaajasopimuksen nuorten maajoukkuepuolustaja Juho Hyvärisen kanssa. Rovaniemeltä kotoisin oleva 20-vuotias Hyvärinen siirtyy FC Interiin kasvattajaseurastaan RoPS:sta.

Pääasiassa puolustuksen oikeassa laidassa pelaava Hyvärinen on rovaniemeläisen jalkapallon suurimpia lupauksia viime vuosilta. Jo kaudella 2016 Veikkausliigassa RoPS:ssa debytoineella Hyvärisellä on nyt kuitenkin edessään muutto Turkuun.

– Inter on hyvin organisoitu seura, jolla on kunnianhimoiset kehitystavoitteet kuten minulla henkilökohtaisesti ja ammattimaisuus sekä urheilijana toimiminen ovat huippuluokkaa. Tavoitteeni ovat korkealla ja tämä sopimus ehdottomasti auttaa minua lähemmäs tavoitteitani, Hyvärinen perustelee seuravalintaansa seuran sivuilla.

Maajoukkueissa Hyvärinen on pelannut aina alle 16-vuotiaiden poikien joukkueesta lähtien yhteensä 28 ottelun verran. Nykyisin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva puolustaja on ikänsä puolesta valittavissa U21-maajoukkueeseen myös seuraavissa karsinnoissa. Seurajoukkuepuolella Hyvärisellä on kovat odotukset itselleen.

– Odotan itseltäni suurta voitonhalua ja kehittymistä jokaisella osa-alueella pelaajana. Interillä ja päävalmentaja Riveirolla on varmasti minulle oikeita työkaluja kohti ehjiä sekä kehittäviä kausia, Hyvärinen uskoo.

Rovaniemellä kaikkiaan 84 Veikkausliigan ottelua pelanneella Hyvärisellä on FC Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan mahdollisuus päästä isoon vastuuseen Interissä.

– Hyvärinen on vasta kaksikymppinen, mutta pelannut jo yli 80 Veikkausliigan ottelua. Hänellä on potentiaalia päästä tärkeään rooliin Interissä ja uskon hänen nousevan hyvälle tasolle täällä. Pelaajana hän on aggressiivinen hyökkäysvaiheessa ja mielellään mukana hyökkäyksissä, Riveiro kuvailee.

Lisää uutisia