FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.38 // 24.9.2020

KuPS upeasti jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa

KuPS upeasti jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa

KuPS:n eurotarina sai jatkoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura saavutti torstai-iltana uutta kunniakasta seurahistoriaa. Lähes satavuotias KuPS eteni ensimmäistä kertaa eurokentillä neljännelle karsintakierrokselle saakka. Hieno historiallinen saavutus toteutui, kun liettualainen FK Suduva kukistui keskuskentän stadionilla vahvan peliesityksen jälkeen maalein 2-0.

KuPS:n maalit merkattiin Lucas Rangelille ja Igors Tarasovsille. Rangel nosti kuopiolaisten avausosuman puolen tunnin pelin jälkeen Tarasovsin tehtyä esityön. Tarasovsin onnistuminen tuli puolestaan puskulla Artur Pikkin antamasta kulmapotkusta 72. minuutilla.

KuPS pelasi edellisen kerran kolmannella karsintakierroksella kesällä 2012 kohdatessaan tuolloin turkkilaisen huippujoukkueen Bursasporin. Upea Suduva-voitto vei nyt kuopiolaiset jatkoon UEFA Eurooppa-liigan playoff-kierrokselle, joka muodostaa neljännen ja viimeisen karsintaportaan ennen lohkovaihetta. Playoff-kierroksen pelipäivä on torstai 1. lokakuuta ja vastustajaksi tulee romanialainen CFR Cluj. Ottelu pelataan Romaniassa Cluj'n kotikentällä.

Lisää uutisia