FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.14 // 7.4.2020

​FC Interin huoltajalegenda jää eläkkeelle

​FC Interin huoltajalegenda jää eläkkeelle

Kuva: FC Inter

FC Interin eri joukkueiden huoltajana lähes 20 vuotta toiminut Seppo Pajunen jää eläkkeelle.

– Kun joukkueen toiminta lopahti hetkellisesti vallitsevan tilanteen takia, minulla heräsi ajatus, että nyt olisi hyvä väli minun heittäytyä vapaalle. Samalla halusin auttaa seuraa taloudellisesti hankalassa tilanteessa, "Sepi" perustelee päätöstään jäädä eläkkeelle.

Ihan kokonaan Pajunen ei kuitenkaan aio Inter-perhettä onneksi jättää. Otteluiden lisäksi hän lupaa käydä vaihtamassa kuulumisia joukkueen ja muun henkilökunnan kanssa stadionilla aina silloin tällöin. Lisäksi Sepi on luvannut auttaa myös joukkueen pyykkihuollossa toistaiseksi.

– Olen kuitenkin niin vahvasti sydämellä mukana tässä touhussa, että jatkossa tulen pesemään pyykkejä vähän niin kuin harrastuksena. Ainakin siihen asti, että minulle löydetään seuraaja, kertoo Pajunen.

– Toivottavasti tähän löydetään joku sellainen innokas, jolla on vähän myös sydäntä mukana. Sitä tässä hommassa tarvitaan, Pajunen lisää.

Pajusen ura Interissä alkoi 2000-luvun alussa, jolloin hän aloitti huoltajana seuran B-junioreiden joukkueessa. Interin reservijoukkueiden, VG-62:n ja Sinimustien, sekä seuran A-nuorten kautta Pajusen tie päätyi lopulta edustusjoukkueeseen vuonna 2008.

– Vuonna 2007 voitimme A-junioreiden kanssa Suomen mestaruuden ja heti seuraavana vuonna sama tapahtui edustusjoukkueen kanssa. Ne sekä Cup-mestaruudet ovat olleet ehdottomasti Inter-vuosieni huippuhetkiä, muistelee Pajunen.

Varsinaisen pyykkien pesun ja varustehuollon lisäksi Sepi on aina ollut valmiina auttamaan muita, milloin missäkin asiassa. Hän saapuu kopille aamulla ensimmäisten joukossa ja poistuu viimeisenä, kun muut ovat jo lähteneet.

– Vaikka pyykkien peseminen on välillä vähän yksinäistä puuhaa, kun muut ovat jo lähteneet kopista, niin kyllä tämä on ollut minulle sellainen henkireikä. Se, että jätkät tulevat päivittäin kiittämään tekemästäni työstä, lämmittää kovasti. Kyllä sitä pukukoppielämää ja kopin huumoria tulee varmasti ikävä.

Mitä suunnitelmia Sepillä sitten on eläkepäiville ja lisääntyvälle vapaa-ajalle?

– Kyllä mä jotain kehittelen. Ja ainakin lupaan tulla huutelemaan jätkille sinne kentälle, kunhan treenit ja pelit taas alkavat, Sepi päättää.


Lisää uutisia