AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 9.4.2020

​FC Inter haluaa vakiinnuttaa paikkansa huipulla

​FC Inter haluaa vakiinnuttaa paikkansa huipulla

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter voitti kauden 2019 päätteeksi hopeiset mitalit ja nappasi himotun eurocup-paikan.

Turussa aloitettiin välittömästi kauden päätyttyä joukkueen rakennus ja valmistautuminen kauden 2020 haasteisiin.

- Talvella päästiin rakentamaan joukkuetta hieman normaalia myöhemmässä, mutta ennen valitettavaa poikkeustilaa, oltiin jo tosi hyvässä aikataulussa. Oikeastaan yksi tai maksimissaan kaksi pelaajaa puuttui. Tuloksellisesti cup oli ihan tyydyttävän hyvä tai hyvä/kiitettävä kun jatkopaikka tuli. Pelillisesti ottelut kärkijoukkueita HJK:ta ja Honkaa vastaan oli vuoden aikaan nähden tasokkaita ja yleisöystävällisiä. Molemmat matsit – vaikka HJK:lle hävittiin, oltiin pelissä enemmän kuin hyvin mukana. Luottavaisia ollaan, kun joukkueharjoitukset jatkuu ja sarja alkaa, Inter on valmiina, FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki lupaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Viime kauden päätteeksi hopeamitalit voittaneet Sinimustat pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa pysyvästi Veikkausliigan kärkijoukkueiden joukossa.

- Hyvä jakso tai menestys ja hyvä pelaaminen ei tule sattumalta. Seurassa tehtiin oikeita linjauksia, millaista peliä, millä arvoilla ja millä tavoitteilla pelataan ja siihen hankittiin taakse oikeat henkilöt. Riveiron ja hänen staffinsa tulo oli iso juttu meidän seuralle. Viime kausi oli menestyvä ja kun jatketaan samoilla arvoilla ja tavalla toimia, miksei voitaisiin jatkaa sitä hyvää pelaamista. Halutaan vakiinnuttaa paikka liigatasolla viihdyttävällä yleisöystävällisellä jalkapallolla ja päästä vuosittain eurokentille. Nyt on siinä kaksi vuotta onnistuttu ja lähdetään siitä, että se jatkuu.

- Junioritasolla tavoitteena on saada omia kasvatteja vuosi vuodelta enemmän edustusjoukkueeseen ja mahdollisesti ammattilaiseksi ulkomaille, kun ovat valmiita siihen, Mäki linjaa.

Lisää uutisia