FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.14 // 6.4.2020

​Teemu Pukin unelma täyttyi – Litmasen kanssa maajoukkueessa ja HJK:ssa

​Teemu Pukin unelma täyttyi – Litmasen kanssa maajoukkueessa ja HJK:ssa

Kuva: Juha Tamminen

Teemu Pukin kotimainen esikuva oli Jari Litmanen. Pukki toteutti unelmansa pelata idolinsa kanssa niin seura- kuin maajoukkuetasolla.

Teemu Pukki debytoi A-maajoukkueessa Tokiossa helmikuussa 2009.

- Juuri tein debyytin Sevillan kanssa La Ligassa, muutama viikko sen jälkeen tuli sitten kutsu Japani-peliin. Se oli iso kunnia 18-vuotiaana ja iso juttu itselle päästä maajoukkueeseen. Oli vielä Litti mukana, joka oli nuoruusvuosien idoli maajoukkueesta. Tulin vielä vaihdosta Litin tilalle peliin Japania vastaan. Ottelu ei niin iloinen muisto, tuli isosti nokkaan. Muistan kuitenkin, että itse pääsin hyvin peliin mukaan, ei maalia, mutta hyvät paikat ja vedot, hyvä muisto eka maaottelu, Pukki muistelee Suplan Pukki Party podcastissa.

Pukki pääsi pelaamaan A-maajoukkueessa Litmasen kanssa. Myöhemmin Pukki sai kunnian pelata Kuninkaan kanssa myös samassa seurassa HJK:ssa.

- Se oli iso juttu, nuorena poikana kun tulin A-maajoukkueeseen olin aika ujo. Tosi hyvin otti nuo vanhemmat kaverit sisään ja oli ystävällinen ilmapiiri. Pääsin Litin kanssa myös HJK:ssa pelaamaan ja se oli unelmien täyttymys, Pukki kertoo.

Lisää uutisia