FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 16.11.2019

Teemu Pukki tunteikkaana kisapaikasta: "Nyt se on vihdoin saatu"

Teemu Pukki tunteikkaana kisapaikasta: "Nyt se on vihdoin saatu"

Teemu Pukki on tehnyt jo yhdeksän maalia kuluvassa EM-karsinnassa. Huuhkajat pelaa karsintojen päätösottelunsa maanantaina Kreikkaa vastaan Ateenassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien sankariksi jälleen kerran kuluvan EM-karsinnan aikana perjantaina noussut Teemu Pukki ei löytänyt sanoja helposti EM-kisapaikan ratkettua.

Teemu Pukki, 29, teki kaksi maalia perjantai-iltana, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue voitti Liechtensteinin Helsingin Töölön Telia 5G Areenalla lukemin 3-0 ja varmisti sen myötä EM-kisapaikkansa ensi kesälle.

Peräti yhdeksän osumaa karsinnoissa tähän mennessä paukuttanut Pukki kuvaili ottelun jälkeen Huuhkaja-tv:lle tunnelmiaan sanattomaksi. Jotain kotkalainen sai kuitenkin sanottua.

- Pitkä, pitkä unelma kaikille suomifutisihmisille ja meille pelaajille, ja nyt se on vihdoin saatu, niin on tämä sanoinkuvaamaton fiilis. Tosi, tosi mahtavaa! Pukki kertoi.

Ottelu oli selvää Suomen hallintaa, eikä Lukas Hradeckylla juuri ollut hommia isäntien maalilla. Jasse Tuominen vei maajoukkueuransa avausosumalla Suomen johtoon avausjaksolla, ja toisella 45-minuuttisella Pukki löi laulun lopputahdit iskemällä kaksi rysää.

- Olihan se ihan meidän hallintaa koko peli, mutta ei se helppo peli ollut. Jasse sai tärkeän maalin, ensimmäisen maaottelumaalinsa. Hieno juttu, ei paljon parempaan paikkaan voisi saada, Pukki kehui kärkiparinsa suoritusta.

Liechtenstein puolusti tiiviisti, eikä puolustuslinjan murtaminen ollut helpoin tehtävä. Silti Suomi iski kolmesti ja onnistui sen lisäksikin luomaan useita maalipaikkoja.

- Tiesimme, että pitää olla kärsivällisiä, että on vaikeaa pelata heitä vastaan, mutta tiesimme, että kun jaksamme painaa niin saamme ne maalit, ja sitten sieltä tuli vielä muutama toisella jaksolla. Sitten tajusi, että tämä on tässä, Pukki selitti.

Suomi pelaa viimeisen ottelunsa näissä EM-karsinnoissa Kreikkaa vastaan Ateenassa maanantaina 18.11. Joukkue matkusti helleenimaahan lauantaina.

Lisää uutisia