AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 7.2.2020

​KuPS pääsee haastamaan cup-mestarin: "On nautinnollista kohdata heidät"

​KuPS pääsee haastamaan cup-mestarin: "On nautinnollista kohdata heidät"

Ilves juhli cupin mestaruutta, KuPS Veikkausliigan kultamitaleita. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran pelikausi 2020 jatkuu lauantaina Tampereella. Otteluohjelmassa on Suomen Cupin B-lohkon kolmannen sarjakierroksen ottelu, jossa Ilves ja KuPS kohtaavat kello 14.30 alkaen.

Luvassa on tiukka ja tasaväkinen kamppailu cupin alkulohkon sarjapisteistä. Ilves on viime vuoden cup-mestari ja johtaa nyt B-lohkoa kuudella pisteellään. Kuopiolaiset ovat myös aloittaneet lohkovaiheen tappioitta ja joukkue hakee Tampereeltakin positiivista lopputulosta. Sen saavuttaminen edellyttää pelaajilta jälleen hyvää ja tasapainoista joukkuesuoritusta. KuPS matkustaa Pirkkahalliin voitontahtoisin mielin cup-mestaria haastamaan.

- Me olemme valmistautuneet Ilves-otteluun samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin peleihin. Kova ottelu on tulossa. Jokainen peli on aina kova. Ilves on hyvä joukkue ja pelaajillemme on nautinnollista kohdata heidät, päävalmentaja Arne Erlandsen toteaa.

- Joka päivä me koetamme parantaa omaa peliämme niin yksilöinä kuin kollektiivina. Jos me sen teemme, tulemme näkemään hyvää kehitystä. Me haluamme kehittää peliä ja pelaajia ja joka päivä voi kehittyä paremmaksi, päävalmentaja muistuttaa.

Erlandsen muistaa hyvin Ilveksen nykyisen päävalmentajan Jarkko Wissin, joka pelasi aikoinaan Erlandsenin valmentamassa Lilleströmissä.

- Muistan hänet hyvin. Hän menestyi Norjassa hyvin ja me tapasimme jo tänä talvena gaalatilaisuudessa Helsingissä. On mukava tavata hänet jälleen, Erlandsen sanoo.

Keskikenttäpelaaja Issa Thiaw loukkaantui vakavasti Suomen Cupin ottelussa Valkeakosken Hakaa vastaan. Ottelussa saatu vamma pakottaa Issan pitkälle sairaslomalle ja vaatii leikkaushoitoa, josta toipuminen kestää alustavan arvion mukaan loppusyksyyn 2020 saakka.


Ilves-KuPS lauantaina 8.2. klo 14.30 Pirkkahallissa. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia