AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 6.2.2020

Vanhat tutut kohtaavat – KuPS-luotsi Arne Erlandsen on Jarkko Wissin entinen valmentaja

Vanhat tutut kohtaavat – KuPS-luotsi Arne Erlandsen on Jarkko Wissin entinen valmentaja

Ilves ja KuPS kohtaavat cupissa lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Kun Ilves ja KuPS kohtaavat Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnassa lauantaina, vastakkain ovat myös kaksi päävalmentajaa, joiden tiet ovat kohdanneet aiemminkin.

KuPS:n Arne Erlandsen on uusi Veikkausliigavalmentajana, mutta muuten norjalainen on kokenut kettu. Ilves-luotsi Jarkko Wiss tuntee hänet hyvin omalta pelaajauraltaan.

– Arne oli valmentajani Lillestrømissa kauan sitten. Aikaa on vierinyt, mutta hänen pelitavassaan on yhä samoja vivahteita, kun katselin KuPSin viimeisimmän pelin. Kovaa juostaan eteenpäin ja painopistepelaaminen korostuu, Wiss kuvailee nykyisen kollegansa pelikirjaa.

– Kun pallo on mahdollisimman kaukana omasta maalista, niin todennäköistä on, ettei se myöskään mene omiin. He ottavat riskittömästi alhaalta ja pyrkivät nopeasti ylös. Laidoilla on hyvät yksi vastaan yksi -pelaajat. Sinne he palloa toimittavat ja sitä kautta maalit yleensä syntyvät.

Wiss edusti pelaajana vuosituhannen vaihteessa kolmea norjalaista seuraa: Moldea, Lillestrømiä ja Mossia.

– Silloin oli paljon juoksemista ja kamppailu-urheilua futiksen pelaamisessa. Lillestrømiin menin kesken kauden lainalle pitkän loukkaantumisen jälkeen. Se oli henkilökohtaisesti tärkeä vaihe uralla. Sain vastuuta ja nousin takaisin A-maajoukkueeseen, Wiss muistelee.

Mutta onko Erlandsenilla kuolemattomia tarinoita keskikenttäpelaaja Jarkko Wissistä?

– En usko. Ei ainakaan hirveästi voi olla, Wiss väittää.


Ilves - KuPS Pirkkahallissa lauantaina 8.2. kello 14.30. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia