AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.05 // 7.2.2020

Ilves siipirikkoisena KuPS-otteluun - Yusif Moussan siirto kariutui loukkaantumiseen

Ilves siipirikkoisena KuPS-otteluun - Yusif Moussan siirto kariutui loukkaantumiseen

Yusif Moussa päätyi Israel-siirron sijasta sairastuvalle. (Kuva: Juha Tamminen)

Hallitseva Suomen Cupin mestari Ilves pelaa lauantaina kauden kolmannen cup-ottelunsa. Vastustaja on kovaa kaliiberia, sillä Pirkkahallille matkustaa hallitseva Veikkausliigan mestari Kuopion Palloseura.

Ilves on hallitsevana cup-mestarina jatkanut siitä, mihin viime vuonna jäi. Tammikuisessa cup-avauksessa FC Lahti jäi Mukkulahallissa tyhjin käsin, kun tamperelaiset hakivat 2-1-voitolla täydet kolme pistettä. Maaliverkkoja heiluttivat Eetu Mömmö kulmapotkutilanteen puskulla ja Iiro Järvinen komealla kaukolaukauksella.

Viime lauantaina voittoputki jatkui, kun RoPS kaatui Pirkkahallissa. Mömmö aloitti maalinteon karkaamalla linjan taakse läpiajoon, Tiemoko Fofana puttasi maalivahdin pudottaman pallon viivan yli ja Emile Paul Tendeng viimeisteli lopussa 3-1-lukemat tarkalla sijoituksella. Vierailijoiden ainokaisesta vastasi Raymond Gyasi.

Ilveksen loukkaantumistilanne on edelleen synkkä. Tatu Miettunen, Janne Saksela, Ilari Mettälä, Naatan Skyttä, Joona Veteli ja Eemeli Raittinen ovat yhä toipilaina. Jair on palannut harjoituksiin ja hän lähenee täyttä pelikuntoa.

Ilveksen keskikentällä vahvoja otteita esittäneen Yusif Moussan siirto Israelin pääsarjaan oli seurojen kesken jo sovittu, mutta lopulta esteeksi koitui harjoituspelissä murtunut varvas. 21-vuotias Nigerin A-maajoukkuepelaaja leikataan tällä viikolla ja hän ehtii kuntoutua ennen Veikkausliigakauden alkua.

Ilveksen nuoren joukkueen ikärakenteesta kertoo paljon se, että lukiolaisten merkkipaalut - penkinpainajaiset ja vanhojenpäivä - ovat pudottaneet osan pelureista pois harjoitusvahvuudesta.

– Loukkaantumisten lisäksi myös koulunkäynti luonnollisesti vaikuttaa meihin. Tällä viikolla ei kauheasti olla taktisia harjoituksia vedetty, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.


Ilves - KuPS Pirkkahallissa lauantaina 8.2. kello 14.30. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia