AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 7.2.2020

​Veikkausliigamestari haluaa kiillottaa cup-kilpensä: "Cup oli viime kaudella ihan järkyttävä"

​Veikkausliigamestari haluaa kiillottaa cup-kilpensä: "Cup oli viime kaudella ihan järkyttävä"

Kuva: Juha Tamminen

Suomen Cup jatkuu Veikkausliigajoukkueiden osalta ja KuPS matkaa lauantaina Ilveksen vieraaksi Tampereelle.

Veikkausliigassa mestaruutta kauden 2019 päätteeksi juhlineen KuPS:n cup-taival päättyi viime talvena jo alkulohkoon.

- Cup oli viime kaudella ihan järkyttävä, vaikka pelattiinkin kaikki pelit vieraissa, ei silti olisi saanut olla niin heikkoa. Nyt meillä on kahdesta pelistä neljä pistettä ja ihan ok startti, vaikka peli ei ole vielä hääviä. Ihan hyvässä tilanteessa ollaan kuitenkin, kun verrataan aikaisempiin kausiin, kun joukkuekin on suht hyvin kasassa jo tässä vaiheessa vuotta, kertoo KuPS:n Ilmari Niskanen.

Yksi iso tekijä KuPS:n parantuneeseen tilanteeseen on myös parannus harjoitteluolosuhteissa. Kuopioon valmistui pitkän odotuksen jälkeen kunnon jalkapallohalli.

- Ollaan ehdottomasti paremmassa tilanteessa. Oli valtavan tärkeää saada vihdoin kunnon jalkapallohalli. Onhan se ollut ihan katastrofaalista treenata monta vuotta betonilattialla, jonka päälle on kääritty ohut matto. Vihdoin viimein meillä on kunnon halli ja se tietenkin helpottaa treenaamista, Niskanen iloitsee.

Tulevan lauantaina KuPS ei pääse mellestämään uudessa hallissaan, vaan edessä on reissu hallitsevan cup-mestari Ilveksen kotipesään Pirkkahalliin.

- Vaikea peli tiedossa. Ilves on ollut cupissa hyvä. Heillä taisi olla jo 11 perättäistä tappiotonta ottelua cupissa. Ovat aloittaneet tämänkin vuoden cupin vahvasti. Ilves tuntuu olevan vahvassa vireessä talvisin ja keväisin. Ovat pelanneet todella nuorella joukkueella, mutta nuoret ovat esiintyneet hyvin. Ei tule helppoa peliä meille, mutta jos pelataan hyvin, niin meillä on hyvät edellytykset ottaa kolme pistettä, Niskanen toteaa.


Ilves-KuPS lauantaina 8.2. klo 14.30 Pirkkahallissa. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia