AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 18.7.2019

KuPS:n Niskanen: “Ensimmäinen peli ei vielä takaa mitään, haluamme vierasmaalin”

KuPS:n Niskanen: “Ensimmäinen peli ei vielä takaa mitään, haluamme vierasmaalin”

Kuva: Juha Tamminen

KuPS pelaa tänään torstaina jatkopaikasta Eurooppa-liigan karsinnassa FC Vibetskin vieraana Valko-Venäjällä. Vaikka keltapaidat voittivat ensimmäisen osan 2-0, ei mitään ole vielä ratkaistu. Näin muistuttaa KuPS:n laituri Ilmari Niskanen.

Ilmari Niskanen on tyytyväinen ensimmäisen osaottelun tulokseen. Laiturin mukaan KuPS onnistui erityisesti maalipaikkojen rakentamisessa ja maalivahtipelissä. Tärkeintä oli, että Vitebskille ei annettu vierasmaaleja.

Valko-Venäjällä tulee kuitenkin olemaan ihan erilainen ottelu. Niskasen mukaan edellisessä ottelussa nähty Vitebsk oli passiivinen.

- Vastustaja tulee varmasti olemaan vielä kovempi ja tulee prässäämään ylempää, joten meidän täytyy olla valmiita siihen, Niskanen tietää.

KuPS:lla onkin selkeä juoni Vitebskin kaatoon.

- Meidän täytyy nostaa prässiä, kontrolloida palloa ja olla aktiivisia hyökkäyssuuntaan.

- Toteuttamalla omaa pelisysteemiämme ja pelaamalla suoraviivaista peliä uskon, että voitamme tänään. Vierasmaali olisi meille tärkeä ja sitä lähdemme aktiivisesti hakemaan, hän jatkaa.

Niskasen mukaan KuPS:n hankalasti alkanut kausi vaikutti myös hänen omaan peliinsä. Nyt KuPS:lla on kuitenkin alla neljä voittoa ja yksi tasapeli, joten joukkue on saanut käännettyä pelinsä. Niskanen onnistui lisäksi iskemään FC Honkaa vastaan kauden avausmaalinsa.

- Minulle henkilökohtaisesti se maali oli erittäin tärkeä, varsinkin itseluottamukselleni. En kuitenkaan tyydy tähän, vaan tavoitteena on tehdä lisää maaleja, Niskanen alleviivaa.

Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen toinen osaottelu Vibetsk-KuPS starttaa Suomen aikaa klo 21.30.

vko.48 // 30.11.2022
vko.48 // 29.11.2022
Lisää uutisia