AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.27 // 11.7.2019

​KuPS otti tärkeän voiton Vitebskista – hyvät asetelmat vierasotteluun

​KuPS otti tärkeän voiton Vitebskista – hyvät asetelmat vierasotteluun

KuPS juhlii maalia torstaina. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS avasi europelit tasaisen varmalla esityksellä ja kaatoi valkovenäläisen Vitebskin kotonaan torstaina maalein 2-0 (0-0).

Ottelun avausjakso ei kovin paljon tapahtumia tarjonnut. Vitebsk vetäytyi suosiolla ja antoi pallonhallinnan KuPS:lle. Muutamaa puolittaista paikkaa enempää kotijoukkuekaan ei pystynyt kuitenkaan luomaan.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaaran mukaan avausjakso ei kuitenkaan mennyt mitenkään huonosti.

- Oli hyvä että olimme kärsivällisiä ja pidimme palloa. Haimme paikkoja, mutta niitä ei oikein saatu. Puhuimme kuitenkin tauolla kopissa, että tiloja kyllä vielä aukenee ja näin kävikin.

Sateen piiskattua kenttää oikein toden teolla tauolla ja sen molemmin puolin lisää piristystä tarjosi kotijoukkue. Laitapakki Luis Carlos Murillo katkaisi hienosti Vitebskin purun ja eteni itse voimalla rangaistusalueella laukoen pallon maalin kattoon ja numeroiksi 1-0.

Vitebsk avasi peliä enemmän tappiolla ollessaan ja pysyi luomaan painetta Otso Virtasen maalille, mutta KuPS oli kuitenkin se, joka maalinteossa onnistui. 81. minuutilla Murillo nousi jälleen vahvasti hyökkäykseen ja oli tehdä toisen osumansa. Yritys kilpistyi kuitenkin tolppaan, mutta kimposi suoraan Lucas Rangelille, joka sijoitti 2-0.

- Toinen jakso oli meiltä erittäin hyvä. Saimme maalit ja ne muuttavat aina pelin kuvaa. Kaikkiaan tämä oli hyvä peli ja olen tyytyväinen pelaajiin. Kova työ tässä on tehty jo, että tähän tilanteeseen yleensä on päästy, Honkavaara muistutti.

- Meillä on kuitenkin jalat maassa. Mitään voitontansseja ei nähty ja nyt ollaan tosiaan vasta puolimatkassa. Edessä Vitebskissä on varmasti ihan erilainen peli.

Joukkueet kohtaavat Vitebskissä viikon kuluttua torstaina.

Lisää uutisia