AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.15 // 19.4.2019

​Kokkolassa kova hinku voittaa – Maali vaikka vastustajan takapuolesta

​Kokkolassa kova hinku voittaa – Maali vaikka vastustajan takapuolesta

Kuva: Juha Tamminen

KPV pelaa Veikkausliigassa lähes 30 vuoden tauon jälkeen ja paluukausi on alkanut kahdella tappiolla.

Suomen Cupissa KPV teki tulosta ja on kisassa neljän parhaan joukossa. Veikkausliigassa tulosta ei ole vielä tullut, mutta KPV-kärki Simo Roiha ei ole huolissaan.

- Peli on oikeasti toiminut samaan tapaan kuin cupissa, periaatteet olleet kohdallaan. Tullut vain muutama virhe, eikä sitten itse olla tehty mitään maagista hyökkäyspäässä, eikä olla saatu palloa maaliin. Paikkoja on ollut ja pelit sellaisia, että olisivat voineet kääntyä suuntaan tai toiseen. Tuurifaktori, se tulee tasoittumaan kauden mittaan, Roiha toteaa.

Hyökkääjät elävät maaleista ja sellaista Roiha ei ole vielä saanut liigakaudella 2019 aikaan. Miten kova hinku on laittaa verkot heilumaan?

- On kyllä aivan mahdoton hinku. Vielä isompi on saada pistetili auki ja päästä voittojen tielle. Meillä ollut kuitenkin hyvässä uomassa pelaaminen. Pitää vain keskittyä, että voitetaan seuraava peli. Vaikka menee vastustajan perseestä maaliin, kunhan yksi peli voitetaan. Se helpottaisi joukkuehenkeä ja tiedettäisiin, että ei tehdä asioita väärin, Roiha toteaa.

KPV kohtaa kolmannessa ottelussaan VPS:n. Roihan mielestä tappioiden aika on ohi ja nyt on alettava voittamaan.

- Kyllä se aika alkaa olla. Tällä kaudella on vähemmän pelejä, ja jos haluaa hyvän sijoituksen, ei kestä antaa hirveästi tasoitusta tähän alkuun. Itseäni ei ainakaan kiinnosta olla putoamistaistossa, mieluummin europaikoista tapella. Sitä varten kehitettävä omaa peliä ja pakko tulla tulosta, Roiha paaluttaa.


VPS-KPV Elisa Stadionilla lauantaina 20.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia