AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 1.4.2019

​SJK:ssa toivotaan palasten loksahtavan kohdalleen - "Ihan realistiset mahdollisuudet"

​SJK:ssa toivotaan palasten loksahtavan kohdalleen - "Ihan realistiset mahdollisuudet"

Mehmet Hetemaj'n edustama SJK avaa Veikkausliigakautensa lauantaina 6.4. kotiottelulla HIFK:ta vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kausi oli SJK:lle iso pettymys. Kulunut talvikausi ei varsinaisesti lupaa suoraan menestystä seinäjokelaisseuralle alkavalla Veikkausliigan sesongilla.

Viime talvena SJK julisti ilmoittautuvansa mestaruustaistoon, mutta Veikkausliigan ykkössijan ylivoimaisesti napannut HJK jäi peräti 46 pisteen päähän. 33 ottelustaan SJK keräsi 32 pistettä ja sijoittui yhdeksänneksi pisteen erolla sijan alempana olleeseen IFK Mariehamniin.

Täksi kaudeksi Veikkausliigan sarjajärjestelmä uudistui rajusti. Aiemman 33 ottelun sijaan joukkueet pelaavat aluksi 22 ottelua, joiden jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan. Kokonaispelimäärä on 27 ottelua. Kuusi "runkosarjan" jälkeen ylimpänä taulukossa olevaa joukkuetta pelaavat ns. mestaruussarjaa ja kuusi viimeistä haastasarjaa.

Viime vuonna pahasti pettyneellä SJK:lla on vankka tavoite yltää 22 ottelun jälkeen kuuden parhaan sakkiin ja tavoitella sen jälkeen entistä korkeampia sijoja siitäkin huolimatta, ettei seinäjokisten talvikausi ole sujunut kovin hyvin.

- Hankinnat ovat olleet hyviä tänä vuonna. Siellä on nopeutta, on taitoa, kokemusta ja fyysisyyttä. Jos palaset loksahtavat kohdalleen, voidaan nähdä jopa todella kovaa SJK:ta. Uskon, että meillä on ihan realistiset mahdollisuudet ylempään loppusarjaan, "Kerhon" kapteeni Mehmet Hetemaj sanoi.

Seinäjoella toivotaan varmasti lauantaina 6.4. HIFK:ta vastaan kotikentällä pelattavan sarja-avauksen sujuvan viime vuoden ensimmäistä sarjapeliä paremmin. Tuolloin SJK joutui nöyrtymään kotikentällään PS Kemille lukemin 0-1. Se oli mestaruuden tavoitteekseen ilmoittaneelle joukkueelle shokkialku.

- Alku on todella tärkeä, että saamme raavittua pisteitä näistä alkuotteluista jopa peliesitysten kustannuksella. Peliesitys tulee toissijaiseksi, kyllä ne pisteet ovat alkukaudesta tärkeimmät, Hetemaj linjasi.

Puolustava keskikenttämies muistaa vuoden takaisen PS Kemi-ottelun tapahtumat varsin hyvin.

- Siinähän oli paikkoja tosi paljon, ja Kemi sitten kävi iskemässä lopussa kulmapotkusta. Näitä ensimmäisiä otteluita on jopa vähän vaikea arvioida. Talvipelit ovat niin erilaisia kuin nämä ulkopelit. Mutta kyllä minä luottavaisin mielin lähden (tähän kauteen), Hetemaj kertoi.


SJK-HIFK lauantaina 6.4. klo 15 Seinäjoen OmaSP Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia