FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.11 // 24.3.2019

"Pelin taso nousee, tempo nousee ja taklaukset kovenevat" - Strandvall tuntee kevään merkit

"Pelin taso nousee, tempo nousee ja taklaukset kovenevat" - Strandvall tuntee kevään merkit

"Seba" on kuntoutumassa sopivasti kevään koittaessa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS haki hienosäätöä peliinsä lauantaisessa harjoitusottelussa Kakkosen OLS:aa vastaan, tuloksena 3-0-voitto vaasalaisille.

Kun VPS seuraavan kerran pukeutuu pelipaitoihin, kamppailussa FC Interiä vastaan tarjolla on paikka Suomen cupin välierissä – joista olisi enää kahden voiton mittainen matka Euroopan kentille.

– Olisi hienoa, jos pystyisimme antamaan itsellemme mahdollisuuden pelata finaalissa. Cupissa ei kuitenkaan ole enää jäljellä niin pahoja joukkueita, ei ole esimerkiksi Helsingin Jalkapalloklubia, joten kaikki on mahdollista, sanoo VPS-kapteeni Sebastian Strandvall.

– Tiedän kokemuksesta, että pelit muuttuvat aina juuri näihin aikoihin. Pelin taso nousee, tempo nousee ja taklaukset kovenevat. Se, kumpi on enemmän hereillä ensi viikonloppuna jo, tulee voittamaan ja menemään jatkoon. Sama tarina tulee olemaan kahden viikon päästä liiga-avauksessa: pitää laittaa seuraava vaihde sisään.

Seuraavaa vaihdetta asetteli sisään lauantaina myös itse Strandvall, joka loukkasi nilkkansa reilu kuukausi sitten cupin lohkovaiheen ottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Edellisen cup-kierroksen vierasvoitossa Gnistania vastaan hän pelasi 59 minuuttia, OLS-ottelussa hän tuli vaihtoon 73. peliminuutilla.

– Vähän kivun mukaan mennään, mutta kunto on aika hyvä. Päivän vireeseen en ole kuitenkaan ihan tyytyväinen. Juosta jaksaisi, mutta ei välttämättä pysty toteuttamaan itseään vielä niin hyvin, hän kuvaa tilannettaan.

– Nämä ja viime viikonlopun minuutit olivat tosi tärkeitä, jotta pääsee mukaan pelirytmiin. Ei minun tarvitse pelata niin paljon, mutta jonkun verran tietysti ennen sarjan alkua.

Lähde: Pohjalainen
Lisää uutisia