FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.12 // 29.3.2019

​Pari voittoa ja Eurooppa kutsuu: "Ongelma vain on…"

​Pari voittoa ja Eurooppa kutsuu: "Ongelma vain on…"

VPS on Suomen Cupin kahdeksan parhaan joukossa ja himoaa seitsemän muun joukkueen ohella parin voiton päässä olevaa Eurooppa-liigan edustuspaikkaa.

VPS kohtaa Suomen Cupin puolivälierissä FC Interin. Mielenkiintoista on se, että VPS avaa myös Veikkausliigakautensa Interiä vastaan. Vaasalaisten kippari Sebastian Strandvallille turkulaisvastus on mieluinen.

- Sellainen sopivan kova sanoisin. Pelien luonne tulee olemaan vähän erilainen, tulevana lauantaina cupissa se on kerrasta poikki. Siinä tärkein on se tulos vaan. Voitetaan keinolla millä tahansa. Sitten kun mennään Veikkausliigaan, niin sitten tietysti siitäkin tulee kova peli, mutta eri luontoinen. Peli on vapaampaa tai avonaisempaa peliä kuin cupissa, jossa kumpikaan ei halua päästää helppoa maalia alkuun, Strandvall pohtii.

Puolivälierävaiheessa kilpailussa vielä mukana olevien ajatukset alkavat suuntautua jo cupin voittajalle luvassa olevaan Eurooppa-liigan paikkaan. Kahdeksan siitä kisaavan joukkueen urakkaa helpottaa se, että kaksi Suomen huippuseuraa HJK ja KuPS ovat kisasta jo tippuneet. Europaikka saattaa irrota tänä vuonna normaalia helpommalla.

- Näin on, mutta ongelma vain on, että kaikki kahdeksan, ketä mukana kisassa on, tuntee sen saman. Kaikilla on sama fiilis, kaikki aistii ja fiilistelee sitä europaikkaa jo. Se on tosiasia, että ollaan lähellä ja se pitää yrittää hyödyntää se tilanne mihin olemme itsemme pelanneet, Strandvall toteaa.

FC Inter ja VPS kohtaavat lauantaina 30.3. klo 15.00 Turun Kupittaalla.

Kaikkia puolivälieräotteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Lisää uutisia