FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 24.2.2019

Filip Valencic kerää ylistystä - ”Hän on todella merkittävä palanen joukkueessamme”

Filip Valencic kerää ylistystä - ”Hän on todella merkittävä palanen joukkueessamme”

Kuva: FC Inter

Kauden 2017 Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Filip Valencic siirtyi helmikuussa FC Interin paitaan ja on näyttänyt heti ensimmäisissä otteluissaan tasonsa.

27-vuotias Filip Valencic saapui Suomeen ja PS Kemiin kaudeksi 2016. Hän siirtyi kesällä 2017 HJK:hon ja hänet valittiin kauden päätteeksi Veikkausliigan parhaaksi. Slovenialainen myytiin kesken kauden 2018 Norjaan Stabækin riveihin. Valencicin vastuu putoamistaistossa olleen joukkueen riveissä jäi kuitenkin pieneksi ja hän kirjoitti lopulta lainasopimuksen FC Interin kanssa.

Maalitykin taidot olivat hyvin Interin tiedossa, sillä päävalmentaja Jose Riveiro toimi vielä viime kaudella HJK:n valmennusryhmässä. Valencicin sisääntulo joukkueeseen onkin ollut väkevä. Slovenialainen kantaa 10-paitaa ja on tehnyt kahdessa pelaamassaan Suomen Cupin ottelussa yhteensä kolme maalia.

Toista kauttaan FC Interin riveissä pelaava Mikko Kuningas on vaikuttunut uuden vahvistuksen osaamisesta.

- Filip on todella merkittävä palanen joukkueessamme. Hän on taitava, voimakas ja tehokas pelaaja. Minulla ei ollut aiempaa käsitystä hänestä ihmisenä kentän ulkopuolella. En olisi uskonut, että noin hyvä pelaaja on luonteeltaan noin nöyrä ja jalat maassa kulkeva tyyppi. Senkin puolesta hän on joukkueeseemme loistava lisä, Kuningas kehuu.

- Meillä on joukkueessa kaikin puolin hyvä yhteishenki. Porukka on hitsautunut hyvin yhteen. Moni meistä on varmasti samaa mieltä, että joukkueessamme on nautittavaa treenata ja pelata.

FC Inter on jo varmistanut jatkopaikan Suomen Cupin lohkovaiheesta, mutta kohtaa vielä viimeisessä ottelussaan FC Hongan vieraissa lauantaina 2.3. Kaikkia Suomen Cupin otteluita voi katsoa suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia