FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 24.2.2019

FC Inter vahvassa talvivireessä - ”Oikeastaan melkein kaikki on mennyt uusiksi”

FC Inter vahvassa talvivireessä - ”Oikeastaan melkein kaikki on mennyt uusiksi”

Mikko Kuningas ja FC Inter ovat hallitsevia Suomen Cupin mestareita. (Kuva: Juha Tamminen )

FC Inter kaatoi HIFK:n Suomen Cupissa lauantaina ja varmisti paikan jatkopeleihin. Mikko Kuningas ratkaisi viime vuoden cupin mestaruuden turkulaisille maalillaan ja on tänäkin vuonna ollut merkittävässä roolissa omiensa kokonaisuudessa.

HIFK meni lauantaina alkuminuuteilla johtoon, mutta turkulaiset kirivät tasoihin ja ohi vielä ensimmäisen puoliajan aikana. 3-1-loppulukemat laukoi Filip Valencic 90. minuutilla.

- Meillä oli aluksi vaikeuksia päästä peliin sisään ja saada oma peli kulkemaan. Pallo pomppi varmaan kentänkin takia paljon ja tuli kaksinkamppailutilanteita. Pelimme ei vielä rullannut ensimmäisellä puoliajalla, mutta saimme silti kaksi vapauttavaa maalia. Pystyimme keskittyä toisella puoliajalla enemmän pelin rauhoittamiseen. Aiempiin peleihimme nähden tuo oli hieman sekava, mutta ulos oli tärkeä, Mikko Kuningas purki.

FC Inter on pelannut Suomen Cupissa neljä ottelua ja napannut kolme voittoa. Ainut tappio tuli FC Lahtea vastaan. Kuningas on pelannut muutamaa minuuttia vaille täydet ottelut ja iski 1-0-voittomaalin HJK:ta vastaan.

- Olemme menneet eteenpäin nousujohteisesti, kehitys on näkynyt. Peleissä on ollut myös paljon parannettavaa ja olemme analysoineet niitä ja koittaneet tehdä virheitä aina seuraavassa pelissä vähemmän. Cup on meille tärkeä asia ja puolustamme ehdottomasti mestaruutta.

HJK:n kaataminen cupissa on muodostumassa Kuninkaan tavaramerkiksi, sillä hän laukoi myös Interin 1-0-voitto-osuman viime vuoden cupin finaalissa. 22-vuotias valmistautuu viidenteen liigakauteensa. Luumäen Poikien kasvatti pelasi kolme ensimmäistä liigavuottaan FC Lahdessa.

- Henkilökohtaisesti haluan murtaa itseni läpi kunnolla, se on selvä tavoite. Haluan ison roolin joukkueestamme ja olla tehokas. Haluan pelata mahdollisimman hyvän kauden, jotta se voisi poikia jotain eteenpäin, keskikenttäpelaaja toteaa.

- Minulla on kuitenkin tällä hetkellä niin hyvä fiilis joukkueen tekemisestä, että en stressaa siitä, että näinköhän tästä kaudesta tulee jotain. Haluan olla tämän joukkueen mukana ja hyviä asioita tapahtuu varmasti, jos jatkamme näin ja parannamme vielä. On aina "helppoa" heittää joku tavoite vuoden päähän, ja tottakai sekin on hyvä olla, mutta haluan nyt pysyä terveenä ja nauttia treenaamisesta ja pelaamisesta.

Valmennus kerää kiitosta

FC Inter sai kaudeksi 2019 uuden päävalmentajan, kun HJK:n kakkosvalmentajana viime syksynä mestaruutta juhlinut Jose Riveiro tarttui tehtävään. Kuninkaan mukaan se on tarkoittanut muutosta moniin asioihin aina toimintatavoista harjoituksiin asti.

- Oikeastaan melkein kaikki on mennyt uusiksi, siihen on pitänyt totutella. Olen joutunut uusien rutiinien myötä muokkaamaan omaakin tekemisistäni. Treenejä ei ole määrällisesti niin paljon kuin mihin olen henkilökohtaisesti viime vuosina tottunut. Treeneissä on paljon taktisia asioita. Käymme tarkkaan läpi asioita, joita haluamme joukkueena toteuttaa. Jokaikisessä treenissä pitää olla hereillä ja pää mukana. Koko ajan joutuu oikeasti ajattelemaan, se on hyvä asia.

- Se on ollut haastavaakin, mutta muutokset ovat ehdottomasti positiivisia. Olen henkilökohtaisesti oppinut todella paljon lyhyessä ajassa. Asiaa on tullut paljon, mutta minulla on tunne, että haluan sisäistää ne kaikki. Monesti on tullut ajatus, että onpa tuo juttu nerokas, vaikka se olisi ihan simppeliäkin. Se voi olla pieni asia esimerkiksi liikkumisessa kentällä, jota en ole itse ennen ajatellut. Olen todella innoissani kaikesta.

Riveiron valmennusryhmään kuuluvat apuvalmentaja Sergio Almenara, maalivahtivalmentaja Jani Meriläinen, fysiikkavalmentaja Michel Bellver sekä fysioterapeutit Eduardo Rodriguez ja Ville Peltonen.

- Jokaisella valmentajalla on selkeä rooli ja se näkyy tekemisessä. Kukaan ei esimerkiksi harjoituksissa vain seuraa sivusta. Minusta vaikuttaa siltä, että valmennustiimin rakentaminen on mietitty huolella. Moni esimerkki on osoittanut, että valmennuksella on iso merkitys menestykseen silloin kaikki osuu kohdilleen, Kuningas toteaa.

Kaikkia Suomen Cupin otteluita voi katsoa suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia