FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.10 // 15.3.2019

Filip Valencicilla selkeä syy paluulle Suomeen - ”Päävalmentaja Jose Riveiro”

Filip Valencicilla selkeä syy paluulle Suomeen - ”Päävalmentaja Jose Riveiro”

Kuva: FC Inter

Slovenilainen Filip Valencic palasi helmikuussa Suomeen ja seuraksi valikoitui FC Interi. Kyse ei ole sattumasta.

Nyt 27-vuotias Filip Valencic on pelannut läpi Slovenianin nuorisomaajoukkueet. Hän tuli kesken kauden 2016 Suomeen ja PS Kemiin. Heinäkuussa 2017 HJK osti hänet ja vuosi päättyi isoihin juhliin. Palkintokaappiin tuli liigamestaruus ja vuoden pelaajan titteli.

Kausi 2018 ei sujunut yhtä hyvin ja hän siirtyi kesällä Norjaan Stabækin riveihin. Joukkue taisteli pääsarjapaikastaan ja slovenialainen jäi vähälle vastuulle.

Valencic kertoo keskustelleensa Riveiron kanssa mahdollisuudesta liittyä FC Interin vahvuuteen ensimmäisen kerran joulukuussa.

- Tärkein syy miksi palasin Suomeen on päävalmentaja herra Jose Riveiro, pelaaja toteaa.

- Keskustelin hänen kanssaan joulukuussa yleisistä asioista ja hänen ajatuksistaan. Kunnon sopimusneuvottelut alkoivat tammikuussa. Tunnen hänen metodinsa valmentajana ja uskon, että tämä oli minulle oikea ratkaisu.

FC Inter julkaisi lainasopimuksen 11. helmikuuta. Valencic puhuu espanjalaisluotsista suurella kunnioituksella.

- Riveiro todella yrittää saada pelaajista ja joukkueesta parhaan irti. Hän puhuu pelaajien kanssa usein kahden kesken ja yrittää ymmärtää näkökulmiamme jalkapallosta. Jose sai hiljattain tyttären, joten ehkä hän myös siksi katsoo elämää hieman erilailla.

- Se, että olet hyvä ihmisten kanssa on minusta tärkeä osa valmentajan luonnetta. Sinun täytyy tietää milloin pelaajasi ovat esimerkiksi väsyneitä. Joskus pelaajia täytyy ymmärtää, vaikka ei haluaisikaan. Uskon, että voin puhua koko joukkueen puolesta kun sanon, että hän yrittää todella paljon.

Valencicin viimeiset ajat HJK:ssa eivät olleet helppoja ja hän puhui ongelmista julkisesti. Hän kuitenkin korostaa, että on seuralle kiitollinen.

- He antoivat minulle mahdollisuuden voittaa ensimmäistä kertaa elämässäni liiga ja muutenkin paljon. Sain heidän ansiostaan hyvän sopimuksen Norjan pääsarjaan. Tulen aina olemaan kiitollinen ja puhun seurasta suurella kunnioituksella.

- Asiat eivät päättyneet niin kuin olisimme halunneet, mutta kunnioitan HJK:ta ja kaikkia seuroja, joissa olen pelannut. Kaikki ovat antaneet minulle jotain uutta.

Valencic tuli siis Suomifutis-kansan tietoisuuteen onnistumistaan PS Kemissä. Seura tippui viime kauden päätteeksi sarjasta, eikä lopulta ottanut vastaan paikkaa Ykkösessä. Kemiläinen jalkapallo hakee uutta nousua Kolmosesta nimellä Kemi City FC.

- Minulla on paljon ystäviä Kemissä ja me olemme kaikki surullisia tilanteesta. En osaa kommentoida asiaa sen enempää, kun en tiedä tarkkoja syitä mitkä johtivat lopputulokseen.

Lisää uutisia