FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.10 // 17.3.2019

Kymppipaidalla iso merkitys Filip Valencicille: ”Minua kohtaan on varmasti odotuksia”

Kymppipaidalla iso merkitys Filip Valencicille: ”Minua kohtaan on varmasti odotuksia”

Kuva: FC Inter

Filip Valencic valittiin kauden 2017 päätteeksi Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi. Talven Suomen Cup on antanut osviittaa, että slovenialainen voi taas olla sarjan kuumimpia nimiä.

Filip Valencic lähti viime kesänä HJK:sta Norjan pääsarjaan. Saatu vastuu ei häntä tyydyttänyt ja 27-vuotias päätti palata Suomeen lainasopimuksella.

Nyt hän on saanut maalitilin auki Suomen Cupissa ja kantaa FC Interin kymppipaitaa.

- Voitin kaksi vuotta sitten useita henkilökohtaisia palkintoja Veikkausliigan mestaruuden lisäksi. Minua kohtaan on varmasti odotuksia, mutta toisaalta pidän siitä. Se saa minut tekemään töitä entistä enemmän. En voi olla koskaan tyytyväinen siihen, mitä me joukkueena ja minä olemme saavuttaneet, Valencic pohti.

- Kymppipaita merkitsee minulle paljon. Se tuo paineita, mutta kestän sen.

Hyökkääjä saapui Suomeen PS Kemin riveihin ja siirtyi HJK:hon kesken kauden 2017. Viime vuosi oli hänelle kokonaisuudessaan haastava, mutta kausi 2019 voi taas kääntää suunnan.

- Minulla on ehdottomasti tunne, että tästä voi tulla paras kauteni. Täytyy kuitenkin ymmärtää, että kyse ei ole minusta, vaan joukkueestamme. Jalkapallo on kollektiivinen ei yksilöpeli. Jos teemme hyvin töitä joukkueena, niin myös yksilöiden parhaat puolet tulevat esiin. Jos pystyn suorituksillani saamaan joukkueemme pelaamaan paremmin ja voittamaan maaleilla tai maalisyötöillä tai yleisesti vain hyvillä otteilla, niin se on minulle tarpeeksi.

Valencic on tehnyt Veikkausliigassa tähän mennessä 63 ottelussa 21 maalia.

- Kuten sanottua haluan auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon ja mikä olisikaan parempi tapa kuin tehdä maaleja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että yritän pallon saatuani harhauttaa kymmentä pelaajaa ja laukoa. Jos saan pallon ja joukkuekaverini on hyvässä paikassa, niin syötän, Valencic nauraa, mutta jatkaa.

- Mutta kyllä maalinteko on minulle tärkeää. Se ei ole minulle pakkomielle, mutta maalin tekeminen pönkittää ehdottomasti itseluottamustani.

Suomen Cupin hallitseva mestari Inter kohtaa sunnuntaina neljännesvälierässä Herculeksen Oulussa. Valencic ei ole muistinsa mukaan kohdannut Suomessa Kakkosen joukkuetta.

- Siinä mielessä en tiedä mitä odottaa, mutta saamme valmennukselta tarvittavat tiedot. Liigajoukkue kohtaa Kakkosen joukkueen ja en tarkoita epäkunnioittavasti, mutta me menemme Ouluun voittaaksemme ottelun. Se on sataprosenttisen varmaa.

- Jalkapallon mielenkiintoinen puoli on, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Olisi hullua minulta sanoa, että me voitamme varmasti Oulussa. Menemme sinne sataprosenttisen määrätietoisesti ja ajatuksenamme on vain voitto.

Hercules-FC Inter pelataan sunnuntaina 17.3. klo 15 Heinäpään urheilukeskuksessa. Kaikkia cupin neljännesvälieräotteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia