AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 23.2.2019

Nuori hyökkääjä hehkutti - ”Dominoimme peliä oikeastaan alusta loppuun saakka”

Nuori hyökkääjä hehkutti - ”Dominoimme peliä oikeastaan alusta loppuun saakka”

Kuva: Juha Tamminen

Eetu Vertainen oli HJK:n avauskokoonpanossa, kun joukkue voitti FC Lahden Suomen cupissa vahvan esityksen jälkeen 4-1 (2-0)-lukemin.

Eetu Vertainen vei helsinkiläiset johtoon reilun puolen tunnin kohdalla ja Lassi Lappalainen tuplasi tilanteen vielä ennen taukoa. Kaan Kairinen osui vapaapotkusta 52. minuutilla ja Sebastian Dahlström iski vielä kertaalleen niin ikään vaparista. Lahtelaisten kavennuksen teki tuomarin antamalla lisäajalla nuori Pyry Lampinen.

- Tämä oli meiltä vakuuttava esitys, teimme niitä asioita, mitä meidän piti. Dominoimme peliä oikeastaan alusta loppuun saakka, muutamaa tilannetta lukuunottamatta. (Heidän) maali oli turha, pääsimme heidät turhaan läpi. Olimme hyviä ja teimme oikeita asioita kentällä, Vertainen tiivisti IS TV:n haastattelussa.

19-vuotias hyökkääjä teki ottelussa vuoden ensimmäisen maalinsa. Sen merkitys oli hänelle kaikkea muuta kuin vähäinen.

- Se oli iso maali henkisesti. Olen päässyt paikoille hyvin, mutta on ollut ongelmia siinä, ettei pallo ole mennyt sisään. Nyt oli tärkeää saada maali.

HJK kärsi viikolla karvaan 2-3-tappion FC Hongalle, vaikka johti peliä 77. minuutilla 2-0. Nyt peli pysyi kasassa loppuun saakka ja tekeminen vastustajan kenttäpuoliskolla oli vahvaa.

- Hyökkäyspelaamisemme toimi tänään hyvin. Pääsimme paikoille ja jokainen tiesi mitä toinen tekee. Ohitimme Lahden puolustusta haastoilla ja pienillä seinillä.

Kairinen ja Dahlström laukoivat osumansa vapaapotkuista. Myös Vertainen on tunnettu erikoistilanneosaamisestaan, mutta tällä kertaa hän ei siis saanut asettua pallon taakse.

- Seuraava on mun! Käyn ottamassa sen pallon. Ärsytti, kun jätkät otti pallon, "Epa" heitti.

HJK on asettanut tavoitteekseen Veikkausliigan mestaruuden, mutta myös Suomen Cupin voiton. Lauantain voitosta huolimatta joukkue joutuu vielä jännittämään jatkopaikkaansa, joka ratkeaa lohkon muissa peleissä.

- Olemme käyneet joka pelin jälkeen läpi asioita, mitä olemme tehneet huonosti. Honka-peli oli harmillinen, emme olleet pään kanssa ihan mukana lopussa. Mutta opimme koko ajan, mikään jengi ei ole vielä valmis. Menemme täysillä eteenpäin ja toivomme, että pääsemme jatkoon. Se ei valitettavasti ole enää meistä kiinni.

Kaikkia Suomen Cupin otteluita voi katsoa suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: IS TV
Lisää uutisia