AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 19.2.2019

​Mikael Forssellilla iso rooli HJK:n maalitykkien kehittämisessä: "Eri asia, kun Miklu jotain sanoo"

​Mikael Forssellilla iso rooli HJK:n maalitykkien kehittämisessä: "Eri asia, kun Miklu jotain sanoo"

19-vuotias Eetu Vertainen on saanut nauttia Forssellin opeista ja ammentanut "Miklun" tietotaitoa ahkeran oppilaan innolla. (Kuva: Juha Tamminen)

Mikael Forssell on yksi Suomen kaikkien aikojen kovimmista maalitykeistä. Nykyisin hän ammentaa oppejaan Klubin nuorille hyökkääjille.

HJK:n kauden 2019 ykköshyökkääjäksi kaavailtu 19-vuotias Eetu Vertainen on saanut nauttia Forssellin opeista ja ammentanut "Miklun" tietotaitoa ahkeran oppilaan innolla.

- Miklu on ollut isossa roolissa. Toimii tietynlaisena mentorina, opettaa liikkumista boxissa ja muita kärjen juttuja mitä pitää oppia. Käyty treenaamassa ja joukkuetreenien jälkeen harjoiteltu maalintekoa. Olen saanut häneltä palautetta peleistäni. Olen oppinut häneltä ihan älyttömästi, Vertainen toteaa.

Forssellilla on painavat näytöt pelaajauraltaan. Hän on paukuttanut maaleja A-maajoukkueen lisäksi isoissa liigoissa ja isoissa seuroissa. Parhaalla Valioliigakaudellaan Forssell iski 17 maalia.

- Jätkä on pelannut Valioliigassa ja muualla. Kyllähän häntä katsoo ylöspäin. Se on vähän eri asia, kun Miklu jotain sanoo, kuin joku muu valmentaja, joka ei tajua asiasta samalla tapaa kuin Miklu, Vertainen toteaa.

HJK Akatemian valmentajana vuoden 2018 heinäkuussa aloittanut Forssell ammentaa oppejaan hyökkäyspelaamisesta muillekin Klubin nuorille kuin Vertaiselle.

- Hyvä rooli Miklulle. Hän tietää paljon ja osaa neuvoa hyvin asioita ja miten niitä tehdä, Vertainen kehuu.

HJK - FC Honka tiistaina 19.2. kello 17.00 Talin jalkapallohallissa. Ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia