AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 13.2.2019

​HJK antaa ison roolin nuorelle kärjelle - Superlupauksen aika lunastaa paikkansa

​HJK antaa ison roolin nuorelle kärjelle - Superlupauksen aika lunastaa paikkansa

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n Eetu Vertainen on yksi Suomen lupaavimmista hyökkääjäpelaajista tällä hetkellä. Kausi 2019 on nuorelle kärjelle todellinen näyttöpaikka.

Vertainen, 19, pelasi kaudella 2018 19 liigaottelua ja teki niissä neljä maalia sekä antoi kaksi maalisyöttöä.

- Kuvittelen, että se oli hyvä kausi oman kehityksen kannalta, mutta en usko, että se oli läpimurtokausi vielä. Pääsin pelaamaan alle 20 ottelussa ja monesti peleissä minuutit jäivät vähiin. Alle tuhat minuuttia kauden saldo. Ei siinä tehoja ehtinyt tulla hirveästi. Kuvittelen, että kehityin kauden aikana. Pelasin vielä muutamaa eri paikkaa ja kehityin pikku hiljaa siihen kärkihommaan kohti. Se oli kehityskausi, Vertainen analysoi.

Yksittäinen suurin syy Vertaisen vähäiseen peliaikaan oli brassihyökkääjä Klauss, joka paukutti kauden aikana peräti 21 liigamaalia.

- En tuota kaveria olisi ohittanut vielä viime kaudella, vaikka mitä olisi tapahtunut. Klauss oli niin hyvä pelaaja, opin paljon häneltäkin, Vertainen toteaa.

Kauteen 2019 HJK lähtee ilman Klaussia ja Vertainen on saamassa viime kautta suuremman roolin HJK:n hyökkäyspelissä.

- Tällä hetkellä näyttää tosi hyvältä. Tavoite on lähteä ykköskärkenä kauteen ja pitää se paikka läpi kauden. Nyt se näyttää aika hyvälle ja on hyvät saumat se tehdä. Ei minulla muuta tavoitetta olekaan, Vertainen toteaa.

HJK:lla on vielä verkot vesillä uusille vahvistuksille, mutta Vertainen ei usko kenenkään ohittavan häntä nokkimisjärjestyksessä.

- Kyllä varmasti tulee vielä hyökkäyspäähän porukkaa. Olen kuitenkin luottavainen. Kun vaan pelaa tarpeeksi hyvin, niin ei kukaan mene ohi. Vaikka tulee yksi tai pari pelaajaa, niin ei ole kukaan ohi menossa. Tavoite on, että kauden aloita ykköskärkenä ja myös lopetan. En voi lähteä arastelemaan tällä kaudella, sillä sen on oltava läpimurtokausi, Vertainen paaluttaa terveellä itseluottamuksella.

Lisää uutisia