AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2018

HJK:n Vertainen: ”Meidän pitäisi olla vielä ylivoimaisempia”

HJK:n Vertainen: ”Meidän pitäisi olla vielä ylivoimaisempia”

HJK varmisti kauden 2018 Veikkausliigan mestaruuden keskiviikkona Tampereella. Eetu Vertainen haluaa nähdä ensi vuonna vielä paremman Klubin.

HJK:lla on kasassa 68 pistettä, kun jäljellä on neljä kierrosta. Toisena etenevään Rovaniemen Palloseuraan on eroa 15 pistettä.

- On mahtava juttu, että mestaruus ratkesi näin aikaisin. Voimme vetää loppukauden ihan rennoin fiiliksin, 19-vuotias Eetu Vertainen hehkuttaa.

Helsinkiläisten matka Mestarien liigan karsinnoissa ei edennyt toivotunlaisesti, mutta liigassa meno on ollut vakuuttavaa. Maaliero 29 ottelusta on 55-19. Oliko joukkue kotimaan kamaralla ylivoimainen? Vertainen miettii vastaustaan hyvän tovin.

- Meidän pitäisi olla vielä ylivoimaisempia, sanotaan niin. Meidän pitäisi dominoida enemmän ja tehdä vielä enemmän maaleja. Muille ei pitäisi jäädä mitään saumoja. Se meiltä vielä puuttuu ja sitä myötä menestystä tulisi myös Euroopan kentillä, nuori toteaa.

HJK on voittanut kuusi edellistä otteluaan. Joukkueella oli kuitenkin heinä-elokuussa vaikeampi jakso, jonka yksi kulminaatiopiste nähtiin 19.8. Helsingissä. Mika Lehkosuon suojatit jäivät tuolloin kotikentällään 0-0-tasapeliin PS Kemin kanssa.

- Emme tehneet kotona Kemiä vastaan maalia. Tuntui, että olemme vähän suossa. Peli ei oikein kulkenut ja emme onnistuneet luomaan tarpeeksi maalipaikkoja. Tekeminen ei ollut helppoa tai varmaa.

- Kannattajien reaktiot tuntuivat pahalta ja kaikki tunsivat paineita niskoissaan. Toivuimme kuitenkin siitä ja olemme parantaneet peliä paljon.

Tuon kyseisen illan jälkeen alkoi Klubin nyt kuuden ottelun voittoputki. Tällä hetkellä joukkueen tekemisestä välittyy juuri mainittu helppous.

- Emme päästä maaleja, joten se kertoo siitä, että puolustamme helkkaristi. Hyökkäyspelaamisemme on nyt rennompaa ja sitä kautta helpompaa. Kaikki tietävät kentällä mitä me haluamme tehdä.

- Joukkueena olemme olleet tällä kaudella taistelunhaluisia ja Veikkausliigassa myös aika itsevarmoja. Lähdemme voittamaan joka peliä. Ehkä nuo asiat kuvaavat meitä parhaiten.

HJK varmisti mestaruuden voittamalla Ilveksen vieraissa 2-1. Sitä ennen kaatui hopeaa tavoitteleva RoPS kotona 3-0. Vertainen laukoi tuossa pelissä kaksi upeaa maalia ja tuli valituksi illan parhaaksi.

- Se oli paras pelini tällä kaudella ainakin Veikkausliigassa. Siinä onnistuin niissä asioissa, joita minulta HJK:ssa odotetaan. Puolustuspelaamiseni oli hyvää ja tein kaksi maalia. Olen keskittynyt puolustuspeliin ja siinä ottelussa tein paljon hommia alaspäin. Se kantoi hedelmää.

Päävalmentaja Lehkosuo kehuikin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Vertaisen pelanneen erityisesti puolustussuuntaan kauden parhaan ottelunsa.

Lauantaina 29.9. Klubi matkaa FC Hongan vieraaksi Espooseen. Vesa Vasaran joukot ovat kolmantena viisi pistettä perässä RoPS:ia ja kaksi pistettä edellä KuPS:ia ja Ilvestä.

- Siitä tulee kiihkeä peli, derby sytyttää myös katsojia. Uskon, että tunnelma tulee olemaan kohdillaan. Haluamme pitää derbyn käsissämme, emme anna Hongalle mitään ilmaiseksi. Nämä ovat lähtökohdat.

- En usko, että kenellekään meistä tulee mitään motivaatio-ongelmia. Sellaista ei ole ollut havaittavissa, hyökkääjä vakuuttaa.


FC Honka-HJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 29.9. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia