AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 15.2.2019

​HJK:ssa puhaltavat uudet tuulet: "Ei vähään aikaan tällaista tilannetta"

​HJK:ssa puhaltavat uudet tuulet: "Ei vähään aikaan tällaista tilannetta"

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n menestys on levännyt perinteisesti kokeneempien pelaajien varassa. Kaudella 2019 on omien nuorten kasvattien vuoro näyttää.

HJK:ssa kirmaa kaudella 2019 monta nuorta omaa kasvattia. Eetu Vertainen on tällä hetkellä Klubin ykköshyökkääjä, paluun Rovaniemeltä tehneelle Lassi Lappalaiselle on luvassa iso rooli ja Sebastian Dahlström vakiinnutti jo viime kaudella paikkansa Klubin keskikentällä. Lisäksi U21-maajoukkueen luottomies Kaan Kairinen pelaa kaudella 2019 Klubin riveissä. Hän tosin on Turun Nappulaliigassa jalkapallon aloittanut ja FC Interin kasvatti. 19-vuotias kärkimies Vertainen on todella iloinen, että nuoret tulevat saamaan näillä näkymin isot roolit Klubin joukkueessa kaudella 2019.

- Varmaan ei ole ihan vähään aikaan ollut tällaista tilannetta. Siinä on monta nuorta, jotka pääsevät pelaamaan varmasti paljon. Uskon, että meillä neljällä on tosi hyvä taso ja HJK voi myös tukeutua ja luottaa meidän nelikkoon, Vertainen toteaa.

HJK:ssa on toki nuoria omia kasvatteja ajettu sisään joka kaudella, mutta pääosin joukkueen runko on rakennettu kokeneempien pelaajien varaan.

- Runko ei ole ollut hirveän nuori, HJK:ssa on ollut paljon kokeneita pelaajia ja siihen kokemukseen on luotettu. Kiva nähdä miten nuoremmat selviää ja miten HJK menestyy nuoremmalla ryhmällä. Toki meillä tasapaino on hyvä, nuorien lisäksi on kokeneempia pelaajia, joiden merkitys varmasti kasvaa vaikeammissa peleissä. Nuorillekin on tärkeää saada kokemusta kovista peleistä, saada niissä vastuuta harteille ja pystyä suoriutumaan siitä haasteesta, Vertainen toteaa.

Vertainen pelasi kaudella 2018 pääosin vaihtomiehen roolissa. 19 ottelussa hän pääsi tuulettamaan neljästi maalia ja antoi lisäksi kaksi maalisyöttöä.

Lisää uutisia