AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 24.1.2019

Eremenko cup-avauksen alla: "Osaltaan hyvä, osaltaan haaste"

Eremenko cup-avauksen alla: "Osaltaan hyvä, osaltaan haaste"

"Jere" lähtee tulos mielessä VPS-otteluun. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK aloittaa virallisen kautensa Suomen cupin karsinnoilla kahden FF Jaroa vastaan pelatun harjoitusottelun jälkeen, kun VPS saapuu vieraaksi perjantaina.

Karsinnat pelataan lohkomuodossa ja aiemmista vuosista poiketen ei lohkoissa ole kuin oman sarjatason joukkueita. Tämä takaa useita kovatasoisia otteluita heti talvikaudelle. Varsinainen Suomen Cup pudotuspelimuodossa alkaa vasta maaliskuussa, kun 16 parasta Suomen sarjojen joukkuetta on selvillä.

- Mielestäni tämä uusi cup-systeemi on siinä mielessä hyvä, että saamme hyvätasoisia kilpailullisia otteluita jo pre-seasonille tammikuusta alkaen. Mutta samalla näissä peleissä pelataan tärkeästä europaikasta ja kun joukkueet eivät ole vielä valmiita, on se hieman rankka tapa aloittaa kausi. Varsinkin kun varsinaiseen kauden alkuun on vielä aikaa, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Eli vähän kaksijakoiset ajatukset tästä. Osaltaan hyvä ja osaltaan haasteellista aloittaa viralliset ottelut jo nyt. Se ei ole ongelma, vaan se on vain haaste, Eremenko jatkaa.

Nyt pelataan joka tapauksessa tuloksesta ja tämä SJK:ssa tiedostetaan hyvin. Harjoituspelit ovat takana ja niistä ammennetaan kaikki mahdollinen perjantain kamppailuun.

- Meillä oli hyvä voitollinen harjoitusottelu Jaroa vastaan viime viikolla. Käytimme siinä laajasti pelaajia ja saimme paljon materiaalia analysoitavaksi. Näimme mitkä asiat toimivat ja tiedämme mitkä asiat siitä ottelusta vaativat parantamista. Olemme myös palautuneet huolella ja valmistautuneet perjantain otteluun, kertoo Eremenko.

- Perjantain ottelussa tulos on kuitenkin se tärkein, mikä merkitsee ja sitä lähdemme siitä hakemaan, muistuttaa Eremenko vielä lopuksi.

Lisähaasteita aiheuttaa molemmille joukkueille Kakkosen Cup, jossa molempien joukkueiden akatemiajoukkueet kohtaavat samana päivänä Vaasassa.

Kaudella 2018 naapuriseurat kohtasivat toisensa neljä kertaa. Suomen Cupissa SJK oli parempi 1-0 ja Veikkausliigassa kertaalleen 2-0. Kahdesti pelattiin tasan. Myös historiatilastossa SJK on Pohjanmaan derbyissä niskan päällä. Nyt pelattava derby on 25., ja se pelataan sopivasti 25. päivä tammikuuta klo 19:00 Wallsport Areenassa. Ottelua voi seurata kaikkien cupin otteluiden tavoin suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia