AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2018

Ennakko: SJK-FC Inter

Ennakko: SJK-FC Inter

SJK pelaa lauantaina 27.10. klo 15:00 kauden viimeisen Veikkausliiga-ottelun, kun se isännöi FC Interiä OmaSp Stadionilla.

Miten SJK:n sarjapaikka varmistuu? Jos SJK voittaa lauantain ottelun, on sarjapaikka varma riippumatta muiden otteluiden tuloksista. Jos SJK pelaa Interin kanssa tasapelin, riittää sarjapaikkaan se, että IFK Mariehamn ei voita KuPSia tai se, että TPS ei voita HJK:ta yli neljällä maalilla. Jos SJK häviää Interille, riittää sarjapaikan säilyttämiseen se, ettei IFK Mariehamn saa pistettä tai se, että TPS ei voita omaa otteluaan.

Mahdollisuus siihen, että SJK voisi vielä joutua kauden jälkeen pelattavaan kaksiosaiseen karsintaan Ykkösen toiseksi sijoittuvaa vastaan on pieni, mutta se on silti olemassa. Kaikkein tyylikkäin päätös heikosti menneelle kaudelle on voittaa viimeinen ottelu omien kannattajien edessä.

- Me tarvitsemme ottelusta vähintään pisteen ja mielellämme enemmän. Meillä on alla hyvä ottelu HJK:ta vastaan esityksellisesti. Meidän täytyy jatkaa sillä samalla positiivisella ilmeellä tähän otteluun ja pitää se vire yllä. Meidän tulee muistaa mitä teimme HJK-ottelussa hyvin, ja miksi teimme ne asiat hyvin, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Meillä on nyt vielä yksi harjoituspäivä edessä ennen ottelua ja valitsemme joukkueen sen jälkeen. Joukkueesta huomaa pienen jännittyneisyyden ja meidän tehtävä on pitää se oikealla tasolla. Ei ajaa sitä yli, mutta ei saa olla liian rentonakaan. Heidän pitää olla keskittyneitä ja pelata hyvää jalkapalloa. Keskittyä huolella otteluun ja keskittyä ottamaan siitä positiivinen tulos, Eremenko jatkaa.

- Meillä on ollut myös hyvä harjoitusviikko. Saamme Dormanin ja Hetemaj'n takaisin peliin. Aksalukin on harjoitellut joukkueen mukana ja olemme saaneet useampia pitkään sivussa olleita mukaan harjoituksiin. Meillä on hyvä pelaajaryhmä ja kokoonpanoa päästään valitsemaan päivän kunnon mukaan, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

SJK:n legendaksi noussut puolustaja Richie Dorman päättää peliuransa lauantain otteluun ja miestä tullaan muistamaan ottelun yhteydessä seuran puolelta. Myös joidenkin muiden pelaajien kohdalla ottelu saattaa olla viimeinen SJK-paidassa. Samalla vastustaja FC Interin leirissä seuraikoneiden taival Inter-paidassa päättyy ja lauantain ottelu on varmasti tunteellinen monelle pelaajalle. Ottelun päätyttyä nähtäneen useampi kunniakierros kentällä.

SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj ja peliuransa tähän otteluun päättävä SJK-ikoni Richie Dorman, palaavat pelikiellot kärsittyään mukaan kokoonpanoon. SJK saa myös Mihkel Aksalun takaisin kokoonpanoon. Hän missasi maajoukkuepelissä sattuneen loukkaantumisen vuoksi edellisen ottelun kokonaan. Myös muita loukkaantuneena olleita saatetaan nähdä taas mukana.

Varmuudella sivussa on kuitenkin kauden aikana parhaat syöttölukemat nakutellut Emile Paul Tendeng ja viime kaudella SJK:n sisäisen maalipörssin voittanut Billy Ions. Myös tämän kauden tehokkain maalintekijä Johannes Laaksonen saattaa olla sivussa.

Inter on ollut tällä kaudella niskan päällä joukkueiden välisissä otteluissa voittamalla molemmat aikaisemmat kamppailut. Toukokuussa Seinäjoella pelatusta ottelusta turkulaiset hakivat kolme pistettä 1-0-voitolla. Heinäkuussa Veritas Stadionilla Inter oli vahvempi 2-0.

- Olemme olleet niskan päällä keskinäisissä otteluissa. Tavoitteena on hattutemppu, eli kolmas voitto. Teemme kaikkemme voiton eteen, lupaa Interin päävalmentaja John Allen.

Päävalmentajan paikalla viimeistä kertaa oleva Allen haluaa päättää kauden voittoon. Hän haluaa voitolla antaa tuen myös Interin paikallisvastustaja TPS:lle taistelussa Veikkausliigan suoran säilyjän paikasta.

- Haluamme päättää kauden voittoon. Se antaa meille vielä mahdollisuuden saavuttaa kuudes sija, mikä toisi seuralle ensi kaudeksi yhden kotiottelun lisää. Voitolla annamme myös meidän naapuriseura TPS:lle oman apumme heidän taistelussaan sarjapaikasta, sanoo Allen.

Interin päävalmentajan paikalla kesäkuusta asti toiminut Allen haluaa ennen viimeistä ottelua kiittää koko seuraa ja sen kannattajia tuesta, minkä hän on saanut.

- Haluan kiittää valmennusjohtoa, pelaajia, kannattajia ja seuraa tästä ajasta, jonka olen ollut päävalmentajana. Olen todella nauttinut tästä mahdollisuudesta, minkä sain. Toivotan jokaiselle pelaajalle kaikkea hyvää tulevaisuuteen, mihin ikinä he päätyvätkin. Toivon myös parasta uudelle valmennusjohdolle täällä, päättää Allen.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella huomisesta ottelusta pelikieltoaan sovittava Teemu Penninkangas sekä pienten kolhujen takia Niilo Mäenpää ja Joona Järvistö.


SJK-FC Inter OmaSp Stadionilla lauantaina 27.10. klo 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n ja FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia