FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.43 // 26.10.2018

Allen ja Virtanen FC Interin reservijoukkueen valmennuskaksikoksi

Allen ja Virtanen FC Interin reservijoukkueen valmennuskaksikoksi

Kuva: Juha Tamminen

Kolmosta pelaavaan FC Inter 2:seen on nimetty liigatason valmennus, kun John Allen ja Kari Virtanen ottavat joukkueen komentoonsa.

FC Inter tulee jatkossa panostamaan vahvasti reservijoukkueensa toimintaan. Ensimmäisenä panostuksena on tällä kaudella sarjanousijana paikkansa miesten Kolmosessa säilyttänyt FC Inter 2:sen siirtyminen uuteen komentoon.

Loppukaudesta edustusjoukkuetta Veikkausliigassa valmentaneet John Allen ja Kari Virtanen ottavat reservijoukkueen valmennusvastuun. Seuran teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan valmentajien rekrytointi oli vain yksi osa toiminnan kehittämistä.

- Hyppy A-nuorista liigaan on liian iso. Nuoren on hyvä pelata miesten otteluita, mikäli hän on siihen muutoin fyysisesti ja henkisesti valmis. Tästä syystä jo lähes kaikilla Veikkausliigajoukkueilla on reservijoukkue Kakkosessa tai Kolmosessa, Mäki kertoo.

Mäen mukaan joukkuetta ei kuitenkaan rakenneta pelkästään nuorten pelaajien varaan.

- Joukkue tulee muodostumaan seuran parhaista nuorista pelaajista, mutta myös liigassa vähemmälle peliajalle jäävistä pelaajista sekä mahdollisesti muutamasta kokeneemmasta pelaajasta. Reservijoukkueen ensisijainen tarkoitus on olla osa Interin pelaajapolkua nuorista liigajoukkueeseen. Lisäksi reservijoukkue antaa peliaikaa sopimuspelaajille. Tavoitteeksi asetamme nousun Kakkoseen, mutta vasta sitten kun joukkue on siihen valmis, Mäki tarkentaa.

Yksivuotisen valmentajasopimuksen FC Interin kanssa solminut John Allen kertoo ensi kauden rooliinsa kuuluvan reservijoukkueen päävalmentajan tehtävien lisäksi paljon muutakin.

- Jatkossa tehtäviini kuuluu kakkosjoukkueen päävalmentajana olemisen ohella nuorempien pelaajien talenttivalmennusta. Lisäksi kokeilemme uutta ajatusta pelaajatarkkailussa erityisesti nuorten osalta, Allen selventää.

Huomiseen otteluun edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävänsä päättävä Allen haluaa jakaa kiitoksensa ajastaan päävalmentajana.

- Haluan kiittää valmennusjohtoa, pelaajia, kannattajia ja seuraa tästä ajasta, jonka olen ollut päävalmentajana. Olen todella nauttinut tästä mahdollisuudesta, minkä sain. Toivotan jokaiselle pelaajalle kaikkea hyvää tulevaisuuteen, mihin ikinä he päätyvätkin. Toivon myös parasta uudelle valmennusjohdolle täällä, päättää Allen.

Reservijoukkueen uusi toimintakausi alkaa edustusjoukkueen tavoin viides marraskuuta.


SJK-FC Inter OmaSP Stadionilla lauantaina 27.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia