AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 24.5.2018

​Hurjavireisen Ilveksen menestysresepti: "Voitetaan joukkueena, ei yksilöratkaisuilla"

​Hurjavireisen Ilveksen menestysresepti: "Voitetaan joukkueena, ei yksilöratkaisuilla"

Kuva: Juha Tamminen

Pronssia viime kaudella voittaneen Ilveksen kauden 2018 alku näytti huolestuttavalle, kun viidestä ensimmäisestä pelistä irtosi vain yksi voitto.

Nyt kun Ilveksen kuntopuntaria tarkastelee, niin seitsemän edellisen pelin saldo on kolme voittoa, kolme tasapeliä ja vain yksi tappio.

- Kyllä se meidän päivittäisen työn teon laadukkuus on näkynyt. Pelaajilla on kova halu mennä eteen päin urillaan ja kova halu oppia. Se ajaa meitä eniten eteenpäin.

- Ollaan pelattu tasaisesti ja tullut vain pari heikompaa peliä. IFK Mariehamn-ottelu oli meiltä huonompi peli. Ei oltu terävimmillämme pitkän matkustuksen jälkeen. Pystyttiin sekin asia korjaamaan ja ei oltu pitkän reissun jälkeen unessa Kemissä, Ilveksen kippari Mika Hilander iloitsee viitaten vahvalle pelillä otettuun 2-0-voittoon.

Ilveksen joukkue ei supertähtiä vilise, mutta ryhmä puhaltaa vahvasti yhteen hiileen ja pelaa väkevästi joukkueena.

- Joukkueena ollaan pelattu hyvin ja joukkueena me joko voitetaan tai hävitään. Ei meidän pelit ratkea yksilöratkaisuilla. Totta kai jonkinlainen yksilösuoritus tarvitaan, että maaleja tehdään, mutta silti se tulos tehdään joukkueena, Hilander painottaa.

- Viimeset pari peliä missä on pidetty nollat, ovat olleet vahvoja esityksiä joukkueelta ja ollaan onnistuttu pitämään vastustaja pois maalipaikoilta.

Ilveksen alkukausi on ollut olosuhteiden osalta haastava. Tamperelaiset ovat pelanneet kotipelejä Helsingissä ja Tampereen Ratinalla. Vasta 9. kierroksella Ilves pääsi pelaamaan ensimmäisen kotiottelunsa omassa kotipesässään Tammelassa.

- Alkukausi on mennyt vieraskotipeleineen ja Ratina evakkoineen ihan ok. Ollaan pystytty keskittymään aika lailla olennaiseen. Hyvä, että on ollut tiivis ottelurytmi, niin ei ole ehtinyt pohtimaan epäolennaisia asioita, vaan keskittynyt palautumaan edellisestä pelistä ja valmistautumaan seuraavaan. Meille se tahti on sopinut. Joukkueilla, joilla peli kulkee suhteellisen hyvin, niin otteluruuhka sopii ja myös jos tulee vaikea peli johonkin väliin, niin on hyvä, että seuraava peli on heti perään, eikä ehdi murehtia liikaa edellistä esitystä, Hilander toteaa.

Ilves-TPS Tammelan stadionilla lauantaina 26.5. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia