AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2018

Ilves lisäsi PS Kemin tuskaa (PS Kemi-Ilves 0-2)

Ilves lisäsi PS Kemin tuskaa (PS Kemi-Ilves 0-2)

Ilves teki onnistuneen reissun pohjoiseen ja kaatoi sarjajumbo PS Kemin Sauvosaaressa 2-0. Ottelun maaleista vastasivat Marius Noubissi ja Lauri Ala-Myllymäki.

Ilves oli vastustajaa pykälän verran terävämmällä jalalla liikkeellä ensiminuuteista lähtien. Toppari Diogo Tomás otti aloitteellista roolia ja antoi mallikkaan chippisyötön kemiläisten linjan taakse. Tavanomaista ylempänä pelannut laitapelaaja Matias Ojala kirmasi palloon, mutta hänet taklattiin kumoon aivan rangaistusalueen rajalla ennen laukausta. Seuranneesta vapaapotkusta 18-vuotias Ilves-kasvatti Santeri Haarala haki suoraa ratkaisua yläkulmaa kohden. Veto viuhui kuitenkin yli.

Parempi onni laukauksensa kanssa kävi Marius Noubissilla. Yhden ottelun huilin jälkeen kamerunilaishyökkääjä palasi väkevästi kokoonpanoon. Vartin pelin kohdalla Noubissi harhautti lähimmän puolustajan sivuun ja haki sijoitusta takakulmaan. Sauvosaaren laikukas nurmi teki tepposet maalivahti Oskari Forsmanille. Pallo pomppasi käsien kautta maaliin ja Ilves siirtyi 1-0 -johtoon.

Suoraviivainen kotijoukkue pyrki siirtämään pelin painopistettä omalta alueeltaan pitkillä palloilla. Punapaitojen kärkipelaajana kirmasi alati vaarallinen Juho Mäkelä. Pääpalloja hänen ulottuviltaan napsivat alakerran hongankolistajat Jani Tanska ja Diogo Tomás hyvällä onnistumisprosentilla. Jälkimmäinen oli lähellä onnistumista myös hyökkäyspäässä, mutta Tomás ei aivan ehtinyt puskea Matias Ojalan keskitystä takatolpalta sisään.

Kemin pitkät pallot olivat tuottaa tulosta avausjakson loppuhetkillä. Kolme maalia tällä kaudella iskenyt ja vahvassa vireessä oleva Keaton Isaksson oli jälleen sähäkkänä oikealla laidallaan. Hän jatkoi korkean pallon päällään keskustaan Justus Lehdolle, joka laukoi suoraan volleysta vihaisen laukauksen pystypuuhun.

Toisen jakson alkajaisiksi molemmilla joukkueilla oli hyviä aihioita lisämaalien luontiin. Lauri Ala-Myllymäki pääsi seinäsyötöllä etenemään hyökkäysalueelle. Hän vapautti Noubissin vetopaikkaan, mutta laukaus epäonnistui. Hetkeä myöhemmin Mäkelälle avautui pitkän sivurajaheiton jälkeen vetopaikka vitosen alueen tuntumasta. Tanska ja Tomás ehtivät jälleen hätiin ja he yhdessä blokkasivat yrityksen lähietäisyydeltä.

Keltavihreiden nuoret keskikentän toivot Lauri Ala-Myllymäki ja Iiro Järvinen väläyttelivät hyviä kuteja, jotka eivät kuitenkaan suuntautuneet maalia kohden. Ala-Myllymäen kierteinen veto kaartoi niukasti tolpalta ohi ja Järvinen kolisutti ylähirttä. Kaksikko oli kuitenkin pian saava täysosuman.

71. peliminuutilla Iiro Järvinen hämmästytti kemiläisiä. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Järvinen piti palloa ja kierteli punapaitoja kuin pujottelukeppejä. Seuraavaksi hän lähetti millintarkan läpisyötön toppareiden selän taakse. Lauri Ala-Myllymäki ajoitti pystyjuoksunsa hyvin ja kävi tuikkaamassa yhdellä kosketuksella Ilveksen komean 2-0 -maalin.

Ottelun loppu oli rikkonainen, eikä kotijoukkue saanut peliään rullaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kavennusmaalia ei nähty, joten Ilves piti maalinsa puhtaana toisen kerran peräkkäin.


KuPS-PS Kemi Savon Sanomat Areenalla lauantaina 26.5. kello 15 ja Ilves-TPS Tammelan stadionilla lauantaina 26.5. kello 15. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia