AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2018

KuPS:lla monta onnistujaa

KuPS:lla monta onnistujaa

KuPS-pelaajilla oli aihetta hymyyn. (Kuva: Juha Tamminen)

Savon Sanomat Areenalla vietettiin perjantai-iltana hienoja keltamustia voitonjuhlia.

Kuopion Palloseura hankki tämän liigakauden toisen kotivoittonsa kukistamalla IFK Mariehamnin maalein 2-1. Hyökkääjä Rasmus Karjalainen viimeisteli kotijoukkueen molemmat osumat ja egyptiläistähti Abdalla El Said pääsi lopussa kentälle jättämään tunteikkaita jäähyväisiä Kuopiolle ja kaikille keltamustan kannattajille.

KuPS-valmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen keltamustan voitontahtoiseen ilmeeseen.

- Olen todella tyytyväinen siihen, miten pallon ylöstuonti ja vastaprässi toimivat alun jälkeen. Olen tyytyväinen reagointiin eteenpäin. Tämä oli meiltä parasta puolustamista IFK:ta vastaan, päävalmentaja toteaa KuPS:n verkkosivuilla.

Laitapuolustajina pelanneet Saku Savolainen ja Luis Carlos Murillo erottuivatkin todella väkevän pelaamisensa ansiosta.

- Saku oli todella hyvä. Hän on joukkueen paras puolustaja ja pelasi tosi laadukkaasti. Toppareilta vahvaa puolustamista eteenpäin ja Murillo teki valtavan määrän pallonriistoja. Hänen pelaamistaan oli kiva katsoa, valmentaja iloitsee.

Kuopiolaiset joutuivat alussa tuttuun tyyliin jälleen tappioasemaan, henkisesti vahva joukkue rutisti ensin tasoihin ja sitten ohi voittoon saakka. Pallo liikkui ja paikkoja oli useampaankin lisäosumaan.

- Jälleen 0-1-maalin jälkeen alettiin vasta todella pelaamaan. Peli pysyi tiukkana loppuun asti, meillä oli hyvä flow-tila ensimmäisen puoliajan lopussa. Peliaktiivisuus oli iso teema, se miten me liikutetaan palloa. Olen todella tyytyväinen siihen, miten kaikki meni, Honkavaara huomauttaa.

- Ats Purje ja Urho Nissilä liikkuivat hyvin linjojen väliin ja liikutettiin palloa. Siellä oli aukkoja ja tilaa. Kivannäköistä pelaamista, isot kreditit Atsille, hän oli tänään hyvällä pelipäällä. Harmi ettei hän saanut maalia, Karjalainen näköjään hoitaa sen puolen meidän joukkueessa, päävalmentaja sanoo.

Nuori maalivahti Miika Töyräs pelasi jälleen erinomaisen pelin tolppien välissä.

- Miika vaan paranee koko ajan. Maalivahti Otso Virtanen ei ole enää kaukana pelistä, hän treenaa jo täysillä ja jalkaan tarvitaan vielä voimaa. Peli kulki ja yllättävän positiivisesti me tultiin läpi tänään. Kolme päivää riittää palautumiseen, lauantaina on palauttavat, sunnuntaina levätään ja maanantaina on valmistavat harjoitukset VPS-peliä varten, Honkavaara miettii.


VPS-KuPS Elisa Stadionilla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia