FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.20 // 15.5.2018

Upea ilmiö futiskeväässä - ”Se on hieno juttu Veikkausliigalle”

Upea ilmiö futiskeväässä - ”Se on hieno juttu Veikkausliigalle”

Miika Töyräs on esiintynyt vahvasti KuPS-paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Yksi kevään puhutuimmista aiheista Veikkausliigassa on nuorten pelaajien saama vastuu. Suomen Cupin finaalin ratkaisi FC Interin pian 21-vuotias Mikko Kuningas ja Kuopiossa maalivahtivastuuta kantaa kaksi vuotta nuorempi Miika Töyräs.

Moni Veikkausliigan joukkue on antanut nuorille pelaajille vastuuta kevään aikana. Moni on myös vastannut huutoon ja esiintynyt erinomaisesti.

- Se on hieno juttu Veikkausliigalle ja suomalaiselle futikselle yleensäkin. Nuoret suomalaiset paitsi pelaavat hyvin myös erottuvat ja näkyvät isosti, KuPS:n 22-vuotias Rasmus Karjalainen iloitsee.

- Kaikella kunnioituksella liigan ulkomaalaispelaajia kohtaan, minusta on aina hienoa kun nuori suomalainen pelaaja sivuuttaa niin sanotun vahvistuksen. Olen kuullut ja itse tavannutkin valmentajia, jotka peluuttavat vahvistuksia vain koska heidät on hankittu.

KuPS on mainio esimerkki nuorten esiinmarssista. Karjalainen itse on tehnyt kuusi maalia. U19-poikien EM-kotikisoihin valmistautuva Miika Töyräs puolestaan astui tolppien väliin, kun Otso Virtanen loukkaantui ja on esiintynyt hyvin.

- Kun Otso loukkaantui, niin moni varmasti mietti, että ei helkkari. Meidän joukkueemme kyllä tiesi, että Miika tulee antamaan hyvän panoksen. Otso on yksi liigan parhaista maalivahdeista, mutta kenenkään ei tarvitse huolehtia, kun Miika pelaa. Kaikki luottavat häneen täysin. Meillä on loistava maalivahtikaksikko.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara taas saa Karjalaiselta kehut työilmapiiristä, jonka luotsi on onnistunut luomaan.

- "Honsu" pitää kilpailun rehellisenä. Parhaat pelaavat, oli kyseessä sitten vahvistus tai juniori, jonka palkka on satasia. Niin se pitääkin olla. Meillä on kova rinki, eli treeneissä pitää painaa hommia ihan tosissaan. Niin me kaikki kehitymme. Olen todella tyytyväinen tilanteeseemme.

- Veikkausliigan kokoonpanoon ei ole helppo murtautua. Muistan saman omalta kohdaltani viime vuodelta ja tiedän, kuinka mahtava fiilis näillä nuorilla nyt on. He ovat tulleet kypsästi ottamaan paikkansa.


KuPS-IFK Mariehamn Savon Sanomat Areenalla perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia