AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2018

Nuori maalivahtilupaus ei turhia jännitä: ”Koen, että olen kehittynyt jo alkukaudesta”

Nuori maalivahtilupaus ei turhia jännitä: ”Koen, että olen kehittynyt jo alkukaudesta”

Kuva: Juha Tamminen

Miika Töyräs on kantanut KuPS:n torjuntavastuun viimeiset neljä liigaottelua. 19-vuotias iloitsee saamastaan vastuusta ja kokee pelien jo nyt kehittäneen häntä.

Miika Töyräs debytoi Veikkausliigassa 29.4. FC Lahtea vastaan, kun Otso Virtanen oli loukkaantunut edellisellä kierroksella.

Nyt alla on neljä ottelua, joissa KuPS on päästänyt viisi maalia ja tehnyt 11. Pisteitä on kertynyt seitsemän.

- Ensimmäinen liigaottelu jännitti vähän, mutta ei sitten enää kun peli alkoi. Fiilikset olivat vain todella hienot, Töyräs kertaa.

Töyräs oli saanut talven aikana seuransa edustusjoukkueessa vastuuta Suomen Cupissa. Ennen Lahti-peliä hänen korkein sarjaottelunsa oli Kakkosesta.

- Taso on selkeästi kovempi. Tilanteet tulevat nopeammin ja päätösten tekemiseen on vähemmän aikaa. Peli on kaikin puolin nopeampaa.

- Torjuntapelini on sujunut hyvin. Pelin avaaminen ja jalalla pelaaminen eivät ole vahvuuksiani, mutta nekin ovat sujuneet hyvin. Koen, että ole kehittynyt jo alkukaudesta. Pelin avaamista haluan edelleen parantaa eniten, se on merkittävin kehityskohteeni.

Suomen U19-maajoukkueeseen kuuluva Töyräs tekee arjessaan töitä Virtasen ja maalivahtivalmentaja Jori Särkän kanssa. He molemmat saavatkin nuorelta kiitosta.

- Olen mennyt eteenpäin myös Särkän Jorin ansiosta, hänestä on ollut iso apu. Meillä on hyvä maalivahtitiimi. Saan Otsolta paljon oppia ja hän myös mielellään auttaa kaikessa. Harjoittelemme koko ajan hyvällä laadulla ja käymme asioita tarkkaan läpi.

KuPS:n seuraava mahdollisuus napata liigapisteitä on perjantai-iltana Savon Sanomat Areenalla, kun vieraaksi saapuu IFK Mariehamn.

- Tärkein juttu on saada kolme pistettä. Hävisimme Rovaniemellä, joten nyt pitää päästä takaisin voittokantaan. Meillä on siihen omalla, hyvällä pelillä kaikki mahdollisuudet.

- IFK puolustaa hyvin yhtenäisesti ja hyökkää vastaan. Heidän alkukautensa ei ole lähtenyt ehkä niin hyvin liikkeelle kuin he olisivat itse halunneet. Erikoistilanteet ovat myös heidän vahvuuksia, niitä emme saa turhaan antaa.

Vastustajan riveistä löytyy Töyräkselle myös yksi maajoukkuekollega. IFK:n laitapuolustajana pelaava Joel Mattsson tavoittelee niin ikään paikkaa Suomen U19 EM-kotikisajoukkueesta.

- Joel on erittäin nopea ja taitava haastamaan. Hänen kanssaan pitää olla koko ajan hereillä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Muutenkin IFK on suoraviivainen joukkue. Meidän pitää siis pystyä reagoimaan tilanteisiin nopeasti.


KuPS-IFK Mariehamn Savon Sanomat Areenalla perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia