AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 9.5.2018

​Maalivahtilupauksen unelma toteutunut - "Tuntuu todella hyvältä"

​Maalivahtilupauksen unelma toteutunut - "Tuntuu todella hyvältä"

Miika Töyräs on pelannut KuPS:n viime pelit.

Kuopion Palloseuran nuori maalivahti Miika Töyräs on päässyt viimeinkin toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa jalkapalloilijana.

Lahjakas veskari on päässyt pelaamaan täydet 90 minuuttia kolmessa viimeisimmässä Veikkausliigaottelussa. Töyräs torjui maanantaisessa FC Inter-ottelussakin jälleen varmoin ottein, kun KuPS otti 5-1-voiton turkulaisista.

Kuopiolaisseuran laadukkaan maalivahtikoulun kasvatti on erittäin tyytyväinen omaan liigakauteensa. Hyvän ottelun Interiä vastaan pelannut Töyräs valittiin LähiTapiolan ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi ja palkittiin kahdella IS-tähdellä. FC Interin kavennusmaalin suhteen ei ollut mitään tehtävissä.

- Se vähän harmittaa, ettei vieläkään tullut kauden ensimmäistä nollapeliä, mutta hyvä matsi se oli silti ja olen tyytyväinen hyviin torjuntoihin. Siinä oli ensin Benjamin Källmanin veto ekalla puoliajalla ja sitten yksi kova vapari tokalla puoliajalla. Ne olivat kaksi pahinta torjuntatilannetta, U19-maajoukkueen molaritalliin kuuluva Töyräs kertoo.

Hän on pitkään odottanut omaa tilaisuuttaan liigajoukkueen kakkosvahtina ja nyt mahdollisuus toteutui ykkösvahti Otso Virtasen parannellessa pikkuvaivojaan.

Töyräs, 18, on hallinnut omaa pelipaikkaansa vakuuttavin ottein ja harjoittelee tunnollisesti seuran maalivahtivalmentajan Jori Särkän ammattitaitoisessa ohjauksessa kehittääkseen mainioita pelitaitojaan entistäkin paremmiksi.

- Kyllä tuntuu todella hyvältä päästä viimeinkin pelaamaan. 50 peliä olen odottanut penkillä ja alkoi tuntua siltä, että on jo aikakin. Hyvällä tasolla olen pelannut ja tyytyväinen voi olla omaan liigakauteen. Kaikista peleistä on jäänyt positiiviset fiilikset niin omalta kuin joukkueen osalta. Meidän pelillinen vahvuutemme on, että me pystytään pitämään palloa hallussa ylempänä ja saadaan painetta vastustajan päätyyn ja luodaan paikkoja niin paljon että me melkein väkisinkin voitetaan. Me myös puolustetaan riittävän hyvin.


RoPS-KuPS Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 13.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia