FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.19 // 9.5.2018

Millennium-sukupolvi jyrää Veikkausliigaan - ”Näin paljon vastuuta en odottanut”

Millennium-sukupolvi jyrää Veikkausliigaan - ”Näin paljon vastuuta en odottanut”

Kuva: Juha Tamminen

Vuonna 2000 syntynyt FC Lahden keskikenttämies Teemu Jäntti on ollut yksi alkukauden onnistujista Veikkausliigassa.

TuPS:n ja PKKU:n kasvatti Teemu Jäntti siirtyi Lahteen vuoden alussa 1+2-mallisella sopimuksella. Nuori sai näyttöpaikan talvella Suomen Cupissa ja herätti heti huomiota. Ensimmäinen komea maali syntyi Ilvestä vastaan helmikuussa.

Veikkausliigan debyyttinsä hän teki avauskierroksella Lahden Kisapuistossa ja ensimmäisen maalinsa HJK:n verkkoon viikko sitten.

- Talvi antoi varmuutta tekemisestäni. Osasin odottaa, että pääsen antamaan näyttöjä, kun kausi alkaa. Näin paljon vastuuta en kuitenkaan odottanut, Jäntti toteaa.

- Tasoero Kakkoseen on ollut iso, se näkyy ihan kaikessa. Omaa kehitystäni on tukenut parhaiten ihan jokapäiväinen tekeminen. Päivissä on selkeä rytmi ja saan seuralta apuja muun muassa fysiikkapuoleen. He neuvovat mitä kannattaa treenata ja miten paljon. Siitä on ollut minulle todella iso hyöty. Jatkoin Lahteen muuttaessani lukiota, mutta tällä hetkellä koulu on osaltani tauolla.

Jäntti pelasi siis viime kaudella PKKU:n kanssa Kakkosta. Hyppy seuraavalle tasolle on jo nyt ollut merkittävä, mutta lisää on tulossa. FC Lahti pelaa kesällä Eurooppa-liigan karsinnoissa ja Suomen U19-maajoukkue isännöi ikäluokan EM-kisoja heinäkuussa.

- Odotan erittäin innoissani sekä Lahden kv-pelejä että U19 EM-kisoja. En ole mitään vastaavaa koskaan kokenut. Pääsen heti tavoittelemaan tuollaisia pelejä, kun olen tässä joukkueessa ensimmäistä vuotta.

- Olen päässyt pelaamaan liigassa niin hyvin, että uskon tietysti sen nostaneen osakkeitani Juhan (U19-päävalmentaja Malinen) papereissa. Odotan kisoja kyllä todella isolla mielenkiinnolla. On niin siistiä päästä testaamaan omaa tasoa Euroopan huippumaita vastaan, jos vain joukkueeseen mahdun.

Jäntti ei ole ainut nuori maajoukkuepelaaja, joka on esiintynyt alkukaudesta liigassa edukseen. U19-maajoukkueesta ovat urakoineet muun muassa Juho Hyvärinen (RoPS), Ville Tikkanen (SJK), Valtteri Vesiaho ja Eetu Vertainen (HJK), Kristian Heinolainen (PS Kemi), Miika Töyräs (KuPS), Paavo Voutilainen (FC Lahti) sekä Joel Mattsson (IFK Mariehamn).

Alle 21-vuotiaista muun muassa Rasmus Karjalainen (KuPS), Lauri Ala-Myllymäki (Ilves) sekä Lassi Lappilainen, Lucas Lingman ja Leo Väisänen (RoPS) ovat olleet hurjassa vireessä.

- Jossain vaiheessa tuntui, että Veikkausliigassa ei ollut niin paljon nuoria pelaajia tai että he eivät päässeet pelaamaan. Nyt alkukaudesta on ollut vuonna 1999, 2000 ja 2001 syntyneitä useitakin. Se on tosi hienoa. Meillä Lahdessakin on monta hyvää nuorta.

FC Lahti pitää keskiviikkona ansaittua vapaapäivää ja lataa akkuja tulevaan. Seuraava liigapeli on edessä perjantaina 18.5. RoPS:ia vastaan Kisapuistossa. Lahtelaiset ovat sarjassa tällä hetkellä neljäntenä vain kaksi pistettä kärkeä perässä.

- Olemme kohtuu lähellä kärkeä, vaikka tilillä on peli vähemmän, joten pitää kyllä olla tyytyväisiä. Meillä on ollut hyvä alkukausi, joten raskas pelitahti ei ole häirinnyt. Minä rankkaan meidät mitalisijoille, se on ehdottomasti tavoitteemme.

- Henkilökohtaisesti toivon, että pääsen avauskokoonpanoihin ja saan koko ajan vastuuta. Sitä kautta haluan onnistumisia, maaleja ja maalisyöttöjä. Haluan parantaa tekemistäni koko ajan kokonaisvaltaisesti.

- Kilpailu pelipaikoista on todella kovaa. (Xhevdet) Gela ja (Pavel) Osipov ovat vielä kuntoutumassa, joka tuo meille taas kaksi hyvää pelaajaa keskikentälle lisää. Kilpailu ei haittaa millään tavalla, se pistää vain treenaamaan enemmän.

- Haluan lähteä ulkomaille jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Liian kiire ei kuitenkaan saa olla, siitä ei voi tulla pakkomielle. Silloin ei onnistu peleissä täällä Suomessa. Lähitulevaisuudessa toivon, että pääsisin johonkin Eurooppaan.


FC Lahti-RoPS Lahden Kisapuistossa perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia