FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2018

Maksim Rudakov: ”HJK on loistava seura minulle”

Maksim Rudakov: ”HJK on loistava seura minulle”

HJK:n maalivahti Maksim Rudakov on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta saavuttaa jo paljon elämässään. Tavoitteita kuitenkin vielä riittää.

Helsingistä vain kivenheiton päässä itään päin liikuttaessa sijaitsee 22-vuotiaan Maksim Rudakovin kotikaupunki. Veräjänvartija syntyi ja varttui Pietarissa, kaupungissa jota mies itse kuvaa Helsingiksi, mutta vain "hieman" isommaksi.

Harrastuksen ensi vuodet kuluivat Lokomotivissa, mutta jo kahdeksanvuotiaana mies siirtyi suurseura FK Zenitiin. Zenitissä hän pelasi aina HJK:hon siirtymiseen asti. Tällä hetkellä Rudakov elää unelmaansa, sillä jo pienestä pitäen hän on halunnut ammattijalkapalloilijaksi.

– Tajusin rahkeideni riittävän ammattilaiseksi edustaessani maatani alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa vuonna 2015. Noissa kisoissa voitimme hopeaa. Nuo kisat ja kisoihin valmistava aika olivat merkittävää aikaa uralleni ja tietoisuudelleni omista kyvyistäni, Rudakov kertoo.

Vaikka Rudakovin tavoitteet ovat Suomen ulkopuolella, painottaa hän HJK:n tärkeyttä ja seuran tavoitteiden tärkeyttä.

- Mieluiten pelaisin Euroopassa ja sen huippusarjoissa, kuten Saksan tai Englannin sarjoissa. Kun sain kutsun HJK:lta, tartuin siihen, koska haluan pelata Euroopassa ja koin HJK:n olevan luonnollinen paikka kehittyä.

– Tykkään asua Helsingissä ja HJK on loistava seura minulle. Pitkällä aikavälillä tavoitteeni ovat toki muualla, mutta tällä hetkellä teen kaikkeni tälle seuralle.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan HJK:n verkkosivuilta.


PS Kemi-HJK Oulussa Raatin stadionilla maanantaina 7.5. kello 18. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia