vko.42 // 20.10.2017

VPS palasi pitkän tauon jälkeen voittokantaan (VPS-FC Lahti 2-1)

VPS katkaisi yli kolme kuukautta kestäneen voitottoman putkensa kukistamalla FC Lahden viime hetkien osumalla 2-1.

VPS otti ensimmäisen voittonsa yli kolmeen kuukauteen, kun se kukisti FC Lahden viime hetken maalilla kotonaan 2-1 (1-1).

Ottelun avausjakso oli tasainen. Maalipaikkojen valossa VPS pääsi pari kertaa pelaamaan itsensä Lahden tiiviin puolustuksen läpi ja vastaavasti Lahti pääsi kokeilemaan jokusen kerran kaukolaukauksilla. Pelillisesti VPS piti totuttuun tapaan palloa ja rakensi pitkiä hyökkäyksiä. Lahti pyrki nopeisiin hyökkäyksiin aina, kun sillä oli mahdollisuus, mutta pyrki myös itse määrittämään pallolla pelin virtausta pidempien hyökkäysten kautta.

Avausjaksolla maalit syntyivät 13. ja 29. peliminuuteilla. Avausosuman iski Lahti. Juha Hakola hukkasi pallon rankkurajan tuntumassa ja vieraat pääsivät riistoon. Lahti-hyökkääjä kaadettiin rankkarialueen sisällä ja pallo vietiin 11 metriin. Viron maajoukkuekärki Henri Anier latasi pallon vuorenvarmasti verkkoon.

VPS:n tasoituksesta vastasi Andre Clennon, joka puski Hakolan mainion sivuvaparin verkkoon. Tilannetta edelsi Joonas Vahteran mainio haasto, joka pakotti Loorents Hertsin rikkomaan aivan rangaistusalueen tuntumassa.

Toisella jaksolla VPS:n peli oli vähän jäissä ensimmäisen 15 minuutin ajan. Pelin avaamisessa oli omat ongelmansa sen staattisuuden takia ja Lahti pääsi riistoihin lähempänä Vepsun maalia. Varsinaista mustaa hetkeä ei kuitenkaan ollut, vaan VPS onnistui selvittämään vaikean vaiheensa ja peli muuttui koko ajan tasaisemmaksi. Puoliajan loppu oli pitkästä voitottomasta putkesta irti vahvasti haluavan ja europaikasta taistelevan vierailijan värittämää tahtopalloa.

Viisi minuuttia ennen loppua Lahden toppari Igor Jovanovic sai punaisen kortin ja VPS:n Sebastian Strandvall tykitti vaarallisen vaparin seuranneesta tilanteesta. Miikka Mujunen Lahden maalilla kuitenkin selvitti tilanteen.

Näytti jo, että ottelu päättyy tasan, mutta vieraat saivat alivoimallakin vielä lisäajalla paineen Vepsun päätyyn, mutta tilanteesta muodostui Vepsun maalipotku. Marko Meerits antoi maalipotkun nopeasti Steven Morrisseylle, joka kirmasi laidalta puolittain läpi. Jamaikalainen jatkoi pallon maalin edustalle, josta Strandvall ohjasi sen sisään.

JJK-VPS Harjun stadionilla lauantaina 28.10. kello 14 ja FC Lahti-HIFK Lahden Stadionilla lauantaina 28.10. kello 14. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut