AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.42 // 22.10.2017

Lammella ja Koskimaalla tunteikkaat jäähyväiset

Lammella ja Koskimaalla tunteikkaat jäähyväiset

Ville Koskimaa antoi kapteeninnauhan eteenpäin. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n luottomiehet Veli Lampi ja Ville Koskimaa esiintyivät viimeistä kertaa kotiyelisön edessä perjantaina FC Lahtea vastaan.

Tunteikkaan päivän aikana Ville Koskimaa ja Veli Lampi kukitettiin ennen peliä viimeisen VPS-kotipelinsä johdosta ja herrat saivat koko yleisön taputtamaan seisaallaan, kun heidät vaihdettiin toisella puoliajalla kentältä ulos. Sebastian Strandvallin VPS:lle iskemä 2-1-voittomaali oli täydellinen päätös ottelulle.

– Seba puhui ringissä ennen peliä, että tämä hoidetaan meille ja sitten hän käy itse aivan lopussa laittamassa pallon sisään. Jotenkin kuvaa hyvin myös Sebaa. Toki pitää muistaa Markon ja Stevenin hienot esityöt tilanteessa, Lampi hymyili.

– Me sovimme etukäteen, että Veka pitää kapteeninnauhaa ekan puoliajan, antaa sen minulle toiselle jaksolle ja minä annan sen vaihtoon tullessani perintönä eteenpäin Seballe. Sanoin nauhaa antaessa hänelle, että hoitakaa homma himaan. Käykää tekemässä vielä yksi. Sebahan totteli, Koskimaa puolestaan naurahti.

Ottelu alkoi sillä, kun fanit lauloivat Vekaa ja Villeä viisi minuuttia putkeen. Vaikka tupa ei ollut täysi, toi tunnelma silti Koskimaalle mieleen Elisa Stadionin ensimmäisen ottelun juuri FC Lahtea vastaan viime kesänä.

– Jotenkin ottelun alusta tuli mieleen se eka matsi täällä Elisalla Lahtea vastaan. Koko pelin ajan oli todella hieno fiilis. Kuuntelin, kun fanit selän takana lauloivat ja peli kulki hienosti. Oli mahtavaa pelata. Huomasi jo alkulämmöillä, että meillä on hyvä draivi päällä. Kaikki laittoivat itsensä likoon ja toinen jakso oli aikamoista taistelua. Pallot sinkoilivat vähän sinne tänne. Hienoa, että vaasalaisyleisö pääsi poistumaan Hietalahdesta tällä kaudelle viimeistä kertaa hymy huulilla. Se on tosi iso juttu, Koskimaa totesi.

– Tämä oli varmasti se huipennus meille molemmille. Mitä ikinä hienoja asioita Jyväskylässä viikon päästä tapahtuukaan, niin tämä oli tietynlainen unelmien täyttymys. Ei se silti pelissä varmaan kummankaan pelaamisesta näkynyt sillä tavalla. Pelattiin suhteellisen ehjä matsi yleisestikin. Ei tullut sellaista pidempää heikkoa vaihetta lainkaan, Lampi kommentoi.


JJK-VPS Harjun stadionilla lauantaina 28.10. kello 14. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia