AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.42 // 18.10.2017

Veli Lampi päättää komean uransa

Veli Lampi päättää komean uransa

Kuluva kausi jää "Vekan" viimeiseksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseuran kapteeni Veli Lampi, 33, lopettaa uransa tähän kauteen.

Lampi on pohtinut päätöstään jo pitkään. Se on kypsynyt mielessä kauden mittaan, mutta kokenut pelimies kertoi asian joukkueelle ja seurajohdolle vasta tällä viikolla.

– Tämä ei ole äkkinäinen päätös. Minulla on ollut viime vuosina paljon fyysisiä vaivoja ja ne ovat lisääntyneet kausi kaudelta. Tämä kausi on tuntunut jo varhaisesta vaiheesta saakka vähän sellaiselta selviytymistaisteltulta ja on täytynyt tehdä kompromisseja kompromissien perään, Lampi toteaa.

– Jos ennen odotti pelipäivää kuin viikon kruunua, nyt on pohtinut, että selviääkö treeniviikosta sinne peliin saakka. On pitänyt miettiä mihin voi osallistua ja mihin ei. Alkukaudesta kypsyttelin ajatusta ja jokin aika sitten tein päätöksen. Aluksi joka toinen päivä olin lopettamassa ja joka toinen en. Tuntui syylliseltä, että edes oli sellaisia ajatuksia. Päätöksen tehtyäni taakka putosi kuitenkin harteilta ja ajatusmalli muuttui siihen, että nyt voi ja pitää vain nauttia kauden lopusta täysillä, Lampi jatkaa.

Ja nauttia hän myös aikoo. Tällä hetkellä hän keskittyy täysillä jalkapalloon, mutta kauden päättävän JJK-ottelun jälkeen kalenteri on täysin auki.

– Aion ottaa ja antaa aikaa perheelleni ja itselleni. Joitakin suunnitelmia on, mutta aika näyttää sitten joskus mitä tapahtuu, Lampi kommentoi.

Lammen upea ura pääsarjaura alkoi 15 vuotta sitten Vaasan Palloseurassa. VPS:sta tie vei Helsinkiin HJK:n paitaan. Klubista ura urkeni ulkomaille ja hän pelasi niin Sveitsissä, Hollannissa kuin Ukrainassakin. A-maajoukkuepaidan Lampi puki päälleen yli 30 kertaa.

Ulkomailta Lampi palasi koti-Suomeen vuonna 2014. Kahden kauden ajan mies edusti jälleen HJK:ta ennen kuin hän siirtyi takaisin sinne, mistä ammattilaisura alkoi, Vepsuun. Vaasan Palloseura on saanut nauttia tyynen ja rauhallisen johtohahmon otteista vielä niin ikään kahden kauden ajan.

– Ei se sattumaa ole, että ympyrä urallani on sulkeutumassa nyt. Minulla oli toki tuuriakin, että oli mahdollista tulla samaa reittiä takaisin, kuin olin aikanaan edennytkin.

– HJK:ssa tapahtui hienoja asioita omalla urallani. Oli ykkösprioriteetti, kun tulin Suomeen takaisin, että saisin palata Klubiin. Toki muitakin loogisia syitä oli taustalla, kuten se, että vaimollani oli tuolloin Helsingin yliopistossa edelleen opiskelupaikka. Perheen päämaja oli Helsingissä, kun minä vielä asuin Ukrainassa.

– Helsingissä sitten alkoi romantiikka kukkia vielä enemmän. Ajattelin, että tekisi mieli palata Vepsuun ja päättää ura täällä. Sanoin sen ääneenkin, kun tänne tulin ja se toteutui nyt. Kiitos mahdollisuudesta Vepsulle ja etenkin Petelle (päävalmentaja Vuorinen), että sain viettää kaksi hienoa vuotta vielä Raidassa.


VPS - FC Lahti Elisa Stadionilla perjantaina 20.10. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia