FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 13.8.2017

HIFK:ssa vapautunut tunnelma - ”Kaikki ovat energiaa täynnä”

HIFK:ssa vapautunut tunnelma - ”Kaikki ovat energiaa täynnä”

Kuva: Juha Tamminen

HIFK otti keskiviikkona erittäin tärkeän voiton, kun mitalisijoista taisteleva VPS kaatui Helsingin Telia 5G Areenalla lukemin 2-1 (0-1). HIFK nousi voittoon Jukka Halmeen kauden toisella ja Mikael Forssellin kauden kuudennella maalilla.

HIFK harjoitteli perjantaina Töölön Pallokentällä aurinkoisissa tunnelmissa. Jos jotain pystyi katsomon puolelle aistimaan, niin joukkueharjoituksissa oli erittäin vapautunut tunnelma keskiviikkona otetun VPS-voiton jälkeen. Kauden kolmas voitto antoi pelaajille runsaasti itseluottamusta.

– Voiton jälkeen kaikki ovat energiaa täynnä. Iloisuus ja riemu olivat tänään (perjantaina) vahvasti mukana kaikessa tekemisessä. Kun korvien väli pelaa niin jalatkin alkavat pelaamaan, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen hymyili.

HIFK lähti VPS-otteluun selkeällä pelisuunnitelmalla, jota koko joukkue noudatti tunnollisesti. Kuluttava pelitapa näkyi vielä torstaina vietetyn vapaapäivän jälkeen perjantain treeneissä.

– VPS-ottelu oli meiltä kova työnäyte. Pelitapamme toimi ja prässäsimme koko ottelun ylhäältä kiinni. Pallonhallinta taisi olla VPS:lle 60-40, mutta se oli tiedossa. Lähdimme pelaamaan rohkeasti ja voitto oli koko joukkueen ansiota. Pelityylimme oli erittäin rasittava tyyli pelata, mutta se kannatti, Muurinen totesi.

HIFK viettää lauantaina vapaapäivää ja harjoittelee vielä sunnuntaina ennen maanantai-illan vierasottelua Ilvestä vastaan. Tammelan stadionille on matkustamassa jälleen iso määrä HIFK-kannattajia.

– Joukkueen itseluottamus on kasvanut valtavasti voiton myötä ja se todella näkyy. Siitä lähdetään, että maanantain pelin jälkeen olemme ensimmäistä kertaa voittoputkessa tällä kaudella.


Ilves – HIFK maanantaina 14.8. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia