AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 9.8.2017

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

FC Lahden tiukka pelitahti Veikkausliigassa jatkuu torstaina, kun FC Inter saapuu Lahden Stadionille vieraaksi.

Kuhnurit pelasi edellisen kerran sunnuntaina Helsingissä, josta joukkue nappasi tasapelipisteen mukaan ottelun päätyttyä maalittomana. Samalla joukkueen tappioton putki venyi 13 ottelun mittaiseksi ylivoimaisen sarjajohtajan vieraana.

Varsinkin ensimmäisen puoliajan esitys HJK:ta vastaan oli hyvä ja mikäli FC Lahti pystyy yhtä ennakkoluulottomaan sekä aggressiiviseen esitykseen, on joukkue vahvoilla myös FC Interiä vastaan. Kuhnureiden hyökkäyspelaaminen on tällä hetkellä vaarallisinta koko kauden aikana, mutta puolustuspeli on edelleen tiivistä. Tähän sapluunaan joukkue luottaa myös torstaina.

FC Interissä puolestaan on käynyt turbulenssia sitten viime kohtaamisen, joka päättyi Turussa maalittomaan tasatulokseen. Shefki Kuqi sai väistyä päävalmentajan tehtävistä ja ohjakset otti apuvalmentajana seurassa aikaisemmin toiminut italialainen Fabrizio Piccareta. Uuden käskyttäjän myötä FC Inter palasi voittokantaan kolmen voitottoman ottelun jälkeen kaatamalla HIFK:n selvästi 3-0.

- Turussa on käynyt myllerrys viime aikoina. Se Inter, joka pelasi HIFK:iä vastaan, pelasi vapautuneesti ja melko vauhdikkaasti pallonhallinnan kautta. Se oli pirteä esitys heiltä, mutta me olemme valmiita, kertoo päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

- Inter lähti suuresti satsaten tähän kauteen ja heiltä löytyy rosterista kaksi joukkueellista Veikkausliigatason pelaajia. Meidän pitää onnistua erityisen hyvin voittaaksemme, mutta miksi emme onnistuisi? Teimme sunnuntaina HJK:n täysin aseettomaksi ensimmäisellä puoliajalla ja ottelu oli hyvin näpeissä, Korkeakunnas muistuttaa.

Ennen torstaita joukkueiden välillä on viiden pisteen ero. FC Lahti on sarjassa kolmantena, FC Inter seitsemäntenä. Sarja on kuitenkin edelleen niin tiivis, että täydellä pistepotilla asemat voivat muuttua hurjasti suuntaan tai toiseen. Selvää on, että FC Lahdelle ei kelpaa ottelusta mikään muu kuin voitto.

- Me keskitymme omaan tekemiseen. Tällaisen härkäviikon alkutaipaleella on tärkeää pitää pelaajat henkisesti ja fyysisesti virkeinä. Ei tässä ehdi mitään uutta lähteä miettimään.

FC Lahdelta puuttuvat ottelusta varmuudella Kalle Taimi ja Henri Anier.

Inter teki sen edelliseen otteluun valmentajanvaihdoksen jälkeen todellisen tasonnoston. Kauden tasapainoisin esitys toi joukkueelle selvän 3-0-voiton HIFK:sta. Joukkueen uunituore päävalmentaja Fabrizio Piccareta toivoo iloisen peli-ilmeen jatkuvan.

- HIFK-ottelussa pelaajat näyttivät, mihin pystyvät. Nyt meidän pitää pystyä saamaan jatkumoa otteille huomenna Lahdessa, Piccareta kommentoi.

- Lahti tarjoaa meille uuden haasteen. He ovat olleet hyvässä vireessä oikeastaan koko kesän. Haastava ottelu on jälleen tulossa.

Interin kulunut viikko harjoituskentällä on sujunut uusia pelaamisen perusperiaatteita treenatessa. Piccareta oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen viikko sitten. Nyt tarkoitus on ottaa vielä askeleita eteenpäin.

- Pelaajat toteuttivat jo edellisessä ottelussa hyvin pelisuunnitelmaa. Nyt olemme pyrkineet kehittämään omaa pelaamista vielä paremmaksi. Toivon, että se näkyy kentällä, toteaa Interin italialaisluotsi.

Interin kokoonpanosta puuttuvat torstaina vammojen takia Niko Markkula, Kevin Mombilo ja Njazi Kuqi. Muuten valmennusjohdolla käytettävissä on koko pelaaja-arsenaali ottelua varten.


FC Lahti – FC Inter torstaina 10.8. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia