AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 10.8.2017

FC Lahden huima putki venyy (FC Lahti-FC Inter 1-0)

FC Lahden huima putki venyy (FC Lahti-FC Inter 1-0)

FC Lahti venytti tappiottoman putkensa jo 14 otteluun torstaina, kun FC Inter kaatui 1-0 (1-0). Osuman iski Stenio heinäkuun kuukauden pelaajan Santeri Hostikan upeasta esityöstä.

FC Lahti tuli otteluun vauhdikkaasti. Loorents Hertsi petasi Hendrik Helmken laukaisuetäisyyksille vain viiden minuutin jälkeen, mutta keskikenttämiehen kuti jäi liian vaisuksi.

Ottelu jatkui vauhdikkaana ja Mika Ojala tarjoili laidaltaan useita vaarallisia keskityksiä. Timo Furuholm ei kuitenkaan onnistunut ohjaamaan palloa verkkoon, vaan kudit menivät ohi tai Aleksandr Vasjutin torjui.

FC Lahden Hersti oli erityisen liukkaalla pelipäällä. Laituri haastoi jatkuvasti oikealta laidalta niin vaarallisesti, että Interin puolustajat joutuivat rikkomaan varoitusten arvoisesti. "Lote" petasi kahdesti Helmken laukaisuetäisyyksille, mutta saksalainen keskikenttämies ei saanut pelivälinettä verkkoon.

Vaikka molemmilla joukkueilla oli omat saumansa maalintekoon, mentiin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Heti toisen puoliskon alkuun Mika Mäkitalo pääsi avopaikkaan, kun Vasjutin torjui Lucas Garcian laukauksen eteensä. Kuhnureiden onneksi Mäkitalo ampui ohi maalin.

Toisessa kenttäpäädyssä puolestaan vaihdosta sisään tullut Mikko Kuningas pelasi Stenion läpiajoon, mutta Henrik Moisander venyi brassihyökkääjän vedon tielle. Helmken laukoman paluupallon torjui puolestaan Henri Lehtonen maaliviivalta.

Seuraavaa FC Lahden tilannetta ei pelastanut enää kukaan. Santeri Hostikka veivasi vasta kentälle vaihdetun Guy Gnaboyoun vipuun, tarjoili mahtavan syötön keskustaan, josta seitsemännen osumansa tehtaillut Stenio sijoitti pallon tyhjään maaliin. Hostikan esityö osumaan oli yksi kauden hienoimmista.

Tämän jälkeen kotijoukkueella oli useampikin paikka iskeä toinen osuma, varsinkin kentälle vaihdettu Fareed Sadat oli vaarallinen. Enempää osumia ei nähty ja FC Lahti venytti tappiottoman putkensa jo 14 ottelun mittaiseksi.


VPS-FC Lahti maanantaina 14.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla ja FC Inter-SJK maanantaina 14.8. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia