AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 8.8.2017

Jari Åhman varoittaa omiaan Ilveksen ykköshyökkääjästä

Jari Åhman varoittaa omiaan Ilveksen ykköshyökkääjästä

Tuco on ollut jälleen tällä kaudella tehokas Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi isännöi keskiviikkona Ilvestä Sauvosaaressa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Tampereella 4-2-vierasvoittoon.

Jari Åhman kaivoi toukokuussa pelatussa kohtaamisessa ylimääräiseksi valttikortiksi maaliin Mikko Vilmusen, joka pelasikin hienon ottelun. Huomenna onkin mielenkiintoista nähdä, asettuuko Vilmunen myös nyt tolppien väliin.

– Tampereella peli oli välillä molemmin puolin hurlumheitä, mentiin vauhdilla päästä päähän. Mutta kieltämättä se oli meiltä hyvä peli ja hieno voitto. Viime otteluissa Ilves on pelannut kolmen topparin linjalla ja on mielenkiintoista nähdä jatkavatko he sillä, vai tulevatko meitä vastaan neljän puolustuslinjalla, Åhman aprikoi.

Veikkausliigan sarjataulukkoa silmäillessä huomio kiinnittyy muun muassa siihen, että Jarkko Wissin valmentama Ilves on tehnyt tällä kaudella vain 21 maalia eli viisi vähemmän kuin PS Kemi, joka puolestaan on päästänyt 10 maalia (31-21) maalia Ilvestä enemmän.

Lisäksi taulukosta käy ilmi, että PS Kemi on ollut liigan seitsemänneksi tehokkain, kun Ilvestä vähemmän maaleja ovat tehneet vain HIFK ja JJK. Toisaalta Ilveksen puolustuspeli on ollut liigan kolmanneksi parasta, sillä vähemmän maaleja ovat päästäneet vain HJK ja FC Lahti. PS Kemi on puolestaan päästänyt liigassa neljänneksi eniten maaleja takanaan vain RoPS, HIFK ja JJK.

Ilveksen selkeä tehotykki on ollut Ariel Ngueukam eli Tuco. Kamerunilainen on tehnyt yhdeksän maalia, jolla heltiää maalintekijäpörssin nelossija. Lisäksi mies on antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä eli Tuco on ollut päävastuussa yli puolesta joukkueensa tehoista. Seuraavaksi eniten maaleja Ilvekselle ovat tehneet Youness Rahimi, Tatu Miettinen ja Lauri Ala-Myllymäki, kukin kaksi.

Viime kaudella ihastuttanut, seitsemän maalia iskenyt ja kahdeksalla syötöllään syöttöpörssin voittanut Emile Tendeng on tänä kesänä ollut huomattavasti säästeliäämpi tehoissaan. Kamerunilaisen tilillä on saldo 1+1.

– Tucon varassa Ilves on pitkälti ollut hyökkäyspäässä ja hän on tietysti yksi asia, joka meidän pitää ottaa huomioon, Åhman pohtii.


PS Kemi – Ilves keskiviikkona 9.8. kello 18.30 Sauvosaaressa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia