AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 28.7.2017

Vuorinen Ilveksestä: "Seuraavat vuodet jatkuvasti TOP3-joukkueita"

Vuorinen Ilveksestä: "Seuraavat vuodet jatkuvasti TOP3-joukkueita"

Petri Vuorinen jakaa kehuja Ilvekselle. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura kohtaa lauantaina vieraissa Tampereen Ilveksen Tammelan stadionilla.

Otteluun lähdetään asetelmista, joissa VPS pitää hallussaan sarjataulukon toista sijaa. Ilves puolestaan on sarjassa kuudes.

Viimeisestä viidestä ottelustaan Ilves on voittanut vain yhden, mutta hävinnytkin vain yhden. Tasapelin se on tahkonnut kolmessa edellisessä ottelussaan. Kahdeksassatoista ottelussaan Ilves on tehnyt 19 maalia ja päästänyt 20. Pisteitä on kasassa 26 seitsemän voiton, viiden tasapelin ja kuuden tappion myötä.

Ilves on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Joukkueessa on lyönyt tällä kaudella itseään läpi pelaajia, jotka ovat aiemmin tottuneet pienempään rooliin, mutta vastaavasti ryhmästä löytyy muutama kovan luokan ulkomaalaisvahvistus, sekä kokenut liigakonkari.

– Ilves on hyvin rakennettu joukkue. Heillä on paljon hyviä pelaajia, niin nuoria kuin kokeneitakin. Heillä on aika selkeä pelitapa, joka on tuntunut helpottavan pelaajien toimintaa ja rooleja kentällä.

- Viime matseissa he ovat vaihdelleet hieman pelijärjestelmiä, joten on mielenkiintoista nähdä, miten he lähtevät meitä vastaan, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi.

Ilvestä valmentaa tamperelainen Jarkko Wiss. Samoin kuin Vuorinen, Wiss on siis oman kotikaupunkinsa joukkueen ruorissa.

– Hän (Wiss) haluaa varmasti onnistua juuri Tampereella. Ilves on yksi Suomen isoimmista seuroista. Toimintatavoillaan ja taustallaan, mikä heillä on, uskon heidän olevan seuraavan kymmenen vuoden aikana jatkuvasti liigan TOP 3 -joukkueita, Vuorinen kommentoi.


Ilves - VPS lauantaina 29.7. kello 17.00 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia