AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 28.7.2017

Ennakko: Ilves-VPS

Ennakko: Ilves-VPS

Ilveksen ottelut jatkuvat Veikkausliigassa lauantaina, kun sarjakakkonen Vaasan Palloseura saapuu vieraaksi Tammelaan. Kuudentena majaileva Ilves on iskuetäisyydellä vain viiden pisteen päässä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli toukokuussa. Tuolloin vierasmatkalla ollut Ilves nappasi arvokkaan 2-0-voiton Emile Paul Tendengin ja Tucon maaleilla. Sen jälkeen vaasalaiset eivät ole kotimaan kentillä hävinneet peliäkään.

– Me olemme parhaimmillamme olleet todella hyviä viime aikoina. Heikoimmillamme, kuten viime viikonloppuna JJK:ta vastaan, emme olemme olleet riittävän hyviä. Tasoamme heikoimmilla hetkillämme meidän pitää pystyä nostamaan, VPS-luotsi Petri Vuorinen analysoi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kunnioittaa vastustajaa, mutta tietää joukkueensa kykenevän horjuttaa kärkiporukoiden asemaa.

– Vepsu on ollut hyvässä vireessä niin kotimaassa kuin Euroopassa. He luottavat omaan pelityyliinsä vahvasti. Selkeä identiteetti on eduksi. Heidän edellinen tappionsa Suomessa on meitä vastaan, ja tiukka peli on jälleen tulossa.

– Joukkueemme pitää myös pystyä kontrolloimaan palloa. Meidän pitää löytää puolustukseen erilaisia vaihtoehtoja Vaasan pallonhallintaa vastaan. Alueellisia ylivoimia tarvitaan myös pallollisessa pelaamisessa, Wiss pohtii.

HJK on karkumatkalla, mutta VPS on yhä mukana mestaruustaistelussa. Sarjakärjen vauhdissa pysyäkseen Vepsun täytyy kääntää tiukat ottelut entistä useammin voitoiksi. Se ei onnistunut viime sunnuntaina, kun sarjajumbo JJK haki 1-1-tasatuloksen Vaasasta.

Huonosti ei mene tamperelaisillakaan. Viime lauantaina tupsukorvat hakivat vieraspisteen Turusta. Lukemiin 1-1 päättyneessä ottelussa keskikenttätaituri Lauri Ala-Myllymäki laukoi upeasti kauden avausmaalinsa FC Interin verkkoon. Puolustus on tiivistynyt ja Tucon hyvän maalivireen odotetaan jatkuvan.

Muutamalla Ilveksen pelaajalla on kuitenkin pientä rasitusta ja vaivaa. Antti Hynynen ja Tariq Kazi ovat varmuudella poissa kokoonpanosta. Emile Paul Tendengin pelaaminen on epätodennäköistä.

Keltapaitojen riveissä tullaan pian näkemään Reuben Ayarnan ja Thomas Agyirin lisäksi kolmaskin ghanalainen, sillä 22-vuotiaan topparin Baba Mensahin pelilupa on kunnossa.

VPS lähtee otteluun ilman puolustaja Veli Lampea ja keskikenttämies Aatu Laatikaista.

– Aatun vamma otti vähän takapakkia ja menee viikkoja kuntouttamiseen, minkä jälkeen katsotaan tilannetta uudestaan. "Vekan" kohdalla mennään päivä kerrallaan. Kaikki on toistaiseksi mennyt hyvin ja uskoisin, että 2-4 viikon jälkeen Veka olisi joukkueen mukana taas.


Ilves - VPS lauantaina 29.7. kello 17.00 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut; VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia