AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 4.6.2017

Ilves-leirissä iloittiin voitosta

Ilves-leirissä iloittiin voitosta

Antti Hynynen katsoo luottavaisena eteenpäin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen tappioputki jäi kahden ottelun mittaiseksi, kun se haki pisteet Helsingistä kaadettuaan HIFK:n 1-0 (1-0).

Täydet minuutit Ilveksen jokaisessa ottelussa tällä kaudella pelannut Antti Hynynen oli todella vakuuttava, vaikka joutuikin hieman vieraalle pelipaikalle keskikentän hyökkäävämmässä roolissa. Tyylikäs kapteeni valoi uskoa miehistöönsä ja jakoi kiitosta heti voiton varmistuttua.

– Joukkue näytti luonnetta kahden heikon pelin jälkeen. Niissä emme olleet yhtenäisiä, mutta tänään olimme sitäkin enemmän. Olen ylpeä jokaisesta. Ei voi sanoa että tämä oli mikään pakkovoitto, mutta henkisesti tämä oli todella tärkeää ennen maajoukkuetaukoa. Nyt pääsemme paremmista asemista jatkamaan kautta. Pikkuhiljaa joukkue kasvaa ja hitsaudumme yhteen, Hynynen kertoo Ilveksen sivuilla.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss osoitti taktisen pelisilmänsä. Onnistuneet valinnat pelaajien ja pelisuunnitelman suhteen siivittivät tupsukorvat ansaitulle tauolle.

– Riveistämme puuttui pelaajia, joten kaikkien piti hieman katsella ympärilleen. Oli selkeää, että teemme vaihdoksia. Johannes Luukkanen pelasi jälleen hyvän pelin mattoalustalla ja Antti Hynynen toi johtajuutta ylempään linjaan. Herättelyä haettiin ja joukkue vastasi huutoon, ei siinä sen ihmeellisempää, Wiss toteaa tyynenä.

– Tänään pelaajat osoittivat nopeaa reagointia ja kurinalaista otetta. Tilanteenvaihtoja olisi toki voinut hyödyntää enemmänkin. Nämä ovat tiukkoja otteluita, jotka voivat kääntyä kummin päin tahansa. Onneksi nyt irtosi voitto.

– Nyt pidämme pari päivää vapaata ja nollaamme päänupin. Pieni tauko ja palauttelu tekee hyvää. Toivottavasti saamme tuotua pari pelaajaa lisää takaisin sairastuvalta. Pelaajat ja fysiovalmentajamme Heli Rekimies tekevät kovasti duunia sen eteen, Wiss kiittelee.


FC Lahti-Ilves Lahden stadionilla perjantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia