AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 1.4.2017

Malinen: ”Keskuskentän yleisö taatusti aisti pelin tunnelman”

Malinen: ”Keskuskentän yleisö taatusti aisti pelin tunnelman”

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura oli vahva isäntä Keskuskentän kauden ensimmäisessä ulkoilmaottelussa. Hiukan rikkonaisella miehistöllä Napapiirille matkustanut paikallisvastustaja PS Kemi kaatui selvänumeroisesti 3-0 (3-0).

RoPS esitteli kotiyleisölleen kolme uutta pelaajaa. Serbialaisen keskuspuolustaja Ivan Tatomirovićin sopimus oli julkistettu jo pari päivää aikaisemmin ja hän aloitti ottelun vasempana laitapuolustajana. Oikeaksi laitapuolustajaksi päävalmentaja Juha Malinen oli sijoittanut ghanalaisen David Addyn. Kahdesta muusta tulokasta hiukan pidempään Rovaniemellä harjoitellut kärkihyökkääjä Emeka Eze aloitti vaihtopenkiltä.

RoPS:n aloitus otteluun oli räväkkä. Jo vartin pelin jälkeen Saku Ylätupa laukoi suoraan ilmasta David Addyn antaman kulmapotkun ohi PS Kemin maalivahti Oskari Forsmanin. Noin viiden minuutin kulutta tilanne oli jo 2-0 Kemin Juuso Laitisen maalivahdille tarkoitetun pudotuksen livahdettua omiin.

- Tänään olimme osittain onnekkaitakin, mutta toisaalta meillä olisi ollut paikkoja useampaankin osumaan, Malinen kertaili.

- Miinuksena myös vastustaja sai pari erinomaista maalipaikkaa, mutta tämä oli käytännössä vasta meidän ensimmäinen yhteinen tapahtuma. Vaikka virheitä tuli, ja tulee jatkossakin, niin tämä joukkue on valmis niitä myös paikkaamaan.

Okkosen esityöstä syntyi ottelun kolmas ja illan viimeinen osuma aivan avausjakson päätösminuutilla. RoPS-kapteeni riisti pallon röyhkeästi PS Kemin rangaistusalueen rajalla. Sakari Tukiainen jatkoi rinnallaan rangaistusalueen sisään ja sijoitti itse pallon ohi Kemin maalivahdin.

Toisella puoliajalla suoritettiin tukku pelaajavaihtoja. Muiden mukana Simo Roiha pääsi oikeaan laitaan Cem Felekin tilalle. Sani Kaita antoi tilaa Lassi Järvenpäälle, joka siirtyi oikeaksi laitapuolustajaksi. Myös Robert Taylor sai umpilisäkkeen poiston jälkeiset ensimmäiset peliminuuttinsa tultuaan viimeiselle vartille erinomaisesti uurastaneen Timo Stavitskin paikalle. Taylorin vapaapotku noin 25 metristä oli välittömästi upota kemiläisten etukulmaan.

Vaikka lisäosumat jäivät syntymättä, poistui kotiyleisö viikonlopun viettoon mukavan 3-0-voiton kannattelemana.

- Tämä oli käytännössä meidän ensimmäinen yhteinen pelillinen tapahtuma. Silti tämä oli molemmilta joukkueilta iloinen peli, jonka kaikki Keskuskentällä paikalla olleet taatusti aistivat, Malinen summasi.

- Olen sanonut, että nyt meidän pre-season vasta alkaa. Tarkoitan sillä sitä, että tänään pääsimme lopultakin pelaamaan asiallisissa olosuhteissa ja sillä joukkueella, jolla matkustamme myös kesää kohden.

RoPS:n seuraava harjoitusottelu on tulevana keskiviikkona kello 17.30. Keskuskentälle saapuu Ykkösen AC Oulu. Veikkausliigan ensimmäinen kotiottelu on pääsiäismaanantaina 17.4. Tällöin Napapiirille matkustaa Vaasan Palloseura.

Lisää uutisia